Datum: 24-01-2020 - 15:58
03
jul
'19
Uit je BOL gaan met......Jack de Vroomen.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met......Jack de Vroomen.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Jack de Vroomen

Van wie ben je er een?

Moeder Puck Beelen (90 jaar), dochter van Matthijs Beelen en Anna Horsman van de Heereweg/Nieuwstraat
Vader Dick de Vroomen, op 72-jarige leeftijd overleden, zoon van Koos de Vroomen en Cor van Graven van de Achterweg.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Hele prettige jeugd gehad, veel kunnen spelen op het land waar nu de Marconi-flat staat, bunkers en dammen bouwen, voetballen, slingers verkopen, etc.
Opgegroeid met 4 zussen en een moeder die in de wintermaanden ook voor vader moest spelen, want dan was vader Dick voor de bollenverkoop op reis in de VS en Scandinavië. Ook was hij veel op reis in de bijna 40 jaar waarin hij teamleider van de nationale schaatskernploeg was.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Overlijden van mijn vader Dick, die plotseling wegviel tijdens een zakenreis van mij in 2002. Ik was samen met mijn vrouw en kinderen in Chicago. Ook het overlijden van mijn schoonvader was een schok, een die zijn hele leven hard gewerkt had en plotseling te vroeg wegviel. Beiden hebben veel voor ons gezin betekend

Waar kennen wij jou van in Lisse?

- Van het bedrijf De Vroomen Garden Products (voorheen Jac.th de Vroomen) waarvan de bedrijven nu gevestigd zijn in Gurnee IL in de VS en Niagara Falls Ont, Canada met een ondersteunend team in Lisse.
- Voormalig bestuurder Kasteel Keukenhof en tot voor kort, na de fusie commissaris van de Keukenhof.
- Rotaryclub Hillegom /Lisse
- Voorzitter Puntenburg, een stichting die een manege beheert waarin jongeren met meervoudige beperkingen van paarden kunnen genieten (Puntenburg.org)
- De Spartaan, alwaar ik graag train en waar mogelijk help.
- Vroeger actief bij Basketbal Vereniging Lisse , voorzitter van het Internationale basketbaltoernooi voor vrouwen tijdens de Kerst.
- Gevoetbald bij FC Lisse, zaalvoetbal bij Tommy in sporthal Meerzicht en pony gereden bij de Poelewaay.

Welke eigenschap heb jij, die nog weinig mensen van je weten?

Doorzettingsvermogen om het maximale te bereiken met bestaande klanten en nieuwe klanten.
Altijd op zoek naar win-win door het aanvaarden van compromissen.
Bij trainingen denk ik wel voorop te kunnen lopen, maar gun die eer aan anderen.

Jij en de Puntenburg
….
Kort na het overlijden van Vader Dick in 2002 staken mijn moeder en de 5 kinderen de koppen bij elkaar, met de vraag “Blijft moeder Puck op Puntenburg of niet?” Puck was duidelijk en wilde graag dat alles doorgezet werd waar Vader Dick mee begonnen was. Wij hebben dat opgepakt en sinds kort zijn de opstallen en activiteiten in een stichting ondergebracht. Het geheel staat nu helemaal op eigen benen en wij hebben een goed bedrijfsplan om, samen met heel veel vrijwilligers en sponsors, deze prachtige stichting te laten groeien en steeds meer speciale jongeren en hun ouders een aantal uren per week een uitje te bezorgen!

Hoe duurzaam ben je?

Thuis zuinig met energie en op de Puntenburg met nieuwe isolatie en zonnepanelen. De volgende auto wordt elektrisch.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to-do list.

Graag nog goed leren golven, nog meer schaatswedstrijden bezoeken en meer van mijn boekenverzameling lezen.
Ook weer met plezier te gaan tuinieren ipv alleen onderhouden. Ook samen met het gezin nog een paar unieke plekken in de wereld zien.

Wat wil je evt. nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

Heb veel kunnen doen dankzij de steun van mijn ouders, vrouw Leomiek en kinderen, en collega’s die ik allen heel veel dank verschuldigd ben!
En…. Lisse, in de prachtige Bollenstreek blijft het mijn favoriete plek om te wonen, waar ik altijd weer graag thuiskom!
Waar vind je een plaats zo uniek : dicht bij de kust, Schiphol, de 4 grote steden binnen een uur met uitstekend openbaar vervoer, mooi winkelbestand en uitgaanscentrum, Floralis dat elk jaar meer biedt, het landgoed en de bloementuin Keukenhof in het midden, alles met een prettige cultuur van aanpakkers.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Jack de Vroomen genomineerd?