Datum: 12-11-2019 - 14:33
11
jul
'19
Muziek op zondag met high tea.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Muziek op zondag met high tea.

 Hieronder treft u alle activiteiten van de Paraplu.......

Muziek op Zondag met mini High Tea

Een gezellige middag om onder het genot van allerlei lekkere hapjes met thee en een ander drankje te genieten van heerlijke muziek gespeeld en gezongen door Iet Langeveld en Wouter Ruigrok. Beiden zijn beter bekend als beeldende kunstenaars. Ook bekend door de koop van de Oude School uit 1885 waar heel veel plannen uitgevoerd zullen worden. En dan kunnen ze ook nog eens goed zingen. Nederlands- en Engelstalig populair repertoire en wie weet zitten er ook nog meezingers bij. (Maximaal 70 deelnemers).

datum zondagmiddag 21 juli van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur
plaats De Beukenhof, grote zaal
kosten € 4,-- all-in
opgave uiterlijk tot donderdag 18 juli bij Lia van der Westen, tel. 414927 of e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Marga Smakman, tel. 0615870381 of e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kienen

De Paraplu organiseert in samenwerking met de Ouderenbond KBO een gezellige kienmiddag met mooie prijzen.
U betaalt € 0,50 per strookje en dan kunt u een ronde meespelen. Er worden drie rondes gespeeld. Ina Hoekstra en Wil van der Helm leiden de kienmiddag.
Iedereen is welkom!

datum dinsdag 23 juli van 14.00 tot 16.30 uur
plaats De Beukenhof, grote zaal
kosten  € 0,50 per strookje. Inclusief een kopje koffie of thee.

Workshop Zentangle; uw geboortejaar

Iedereen die van tekenen houdt, kan zich deze vorm van kunstzinnige uiting eigen maken.
Na een korte uitleg door Joke Elstgeest en vele voorbeelden gaan we aan de slag met fineliners. Wegens groot succes gaan we dit jaar het jaartal maken waarin u geboren bent. Geef deze dan ook door als u zich opgeeft. Dan kunnen we het materiaal alvast voorbereiden.
Er wordt voor een 0,4 fineliner gezorgd. Wie zelf een finelinerset heeft kan deze meenemen.
Graag ook een liniaal meebrengen. (Anders moeten wij er nl. zo veel verzamelen ... )
Zoals vorig jaar is gebleken , kan iedereen zelf kunst maken. Al heel snel zie je een leuk resultaat. Alle tekeningen worden anders. Mogelijkheden te over. Wie dit eenmaal gedaan heeft wil méér.
Heel leuk om te doen!

datum woensdagmorgen 31 juli van 10.00 tot 12.00 uur
plaats De Beukenhof, grote zaal
kosten € 1.50 inclusief een kopje koffie of thee
opgave bij voorkeur aanmelden in verband met aanschaf materialen. Inschrijving tot 28 juli bij het InloopCafé in De Beukenhof of bij Lia van der Westen tel. 414927 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bloemschikken met bloemen uit Annemieke’s Pluktuin

Hopelijk kunnen we deze zomer weer genieten van de prachtige bloemen die Annemieke van de Pluktuin uit Hillegom meeneemt. Iedere vaas zal er weer anders uitzien.
Annemieke neemt een grote variëteit aan zomerbloemen mee waaronder ook oud-Hollandse variëteiten die in de traditionele bloemenhandel niet verkrijgbaar zijn.
Neem een mooie, aan de bovenkant ruime eigen vaas mee.

datum dinsdagmiddag 6 augustus van 14.00 - 16.00 uur
plaats De Beukenhof, grote zaal
kosten € 7,--inclusief een kopje koffie of thee
opgave tot vrijdag 2 augustus bij Lia van der Westen, tel. 414927 of e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Marga Smakman, tel. 0615870381 of e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Workshop schilderen met de Hundertwasser techniek

Hundertwasser was een Oostenrijkse kunstenaar, die prachtige kleurrijke schilderijen maakte. Hij voerde een strijd tégen de rechte lijn en vóór de natuur. Zijn werk wordt gekenmerkt door het gebruik van ‘dunkelbunte kleuren’ en specifieke symbolen zoals uientorens, ogen, bomen op daken, kusboten, tranen of druppels en spiralen. Op woensdag 7 augustus maken deelnemers een schilderwerk op aquarelpapier met onder andere ecoline. Maximaal 20 deelnemers.
Deze workshop wordt geleid door Patricia de Jong.

datum woensdag 7 aug van 10.00 tot 12.00 uur
plaats De Beukenhof, zaal Hyacint
kosten € 5,-- inclusief kopje koffie of thee
opgave tot 4 aug bij Lida Zoet, tel. 410331 (na 17.00 u) of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Muziek op de zondag met Nico en Pim

Deze zondag spelen voor u Nico en Pim. Twee muzikanten met een lange professionele muziekcarrière.
Voor de pauze brengen zij een kleine quiz met ‘RAAD HET LIED’. Ze geven een cryptische omschrijving van een liedje, dat u vervolgens moet raden. Als het lied geraden is zingen we het met z`n allen! Er zijn dan kleine prijsjes te winnen. Na de pauze brengen zij een gevarieerd programma met bekende liedjes.

datum zondag 11 augustus van 14.00 tot 16.00 uur
plaats De Beukenhof, grote zaal
kosten € 2,-- inclusief een kopje koffie of thee

Koersbal familie/vrienden toernooi

Koersbal is een behendigheidssport voor alle leeftijden. Daarom organiseert de Koersbalclub deze donderdag een toernooi waar iedereen aan kan deelnemen met een partner. Die partner kan zijn een kind, kleinkind, buurvrouw of buurman, vriend of vriendin. Het maakt niet uit of u het kunt of niet. Er zijn voldoende ervaren spelers om u wegwijs te maken.
Wie wint? De junior of de senior? Voor het winnende koppel is er een klein prijsje.
Belangstellenden kunnen zich vóór 13.30 uur melden bij de spelleiding. Eventuele verdere informatie bij Lysia Kralt, tel. 412461

datum donderdag 15 augustus van 13.30 tot 16.30 uur
plaats De Beukenhof, grote zaal
kosten € 2,-- inclusief één consumptie.

Klaverjasdrive

De Paraplu organiseert in samenwerking met de Ouderenbond KBO een klaverjasmiddag met mooie prijzen. Er worden drie ronden gespeeld met vaste koppels. Het spelsysteem bestaat uit ‘verplicht gaan’, zodat er niet steeds wordt gepast. De leiding is in handen van Ina Hoekstra en Siem Langelaan.

datum dinsdag 20 augustus om 13.15 uur
plaats De Beukenhof, grote zaal
kosten € 5,-- per koppel, inclusief een kopje koffie of thee
opgave inschrijving tot 18 augustus bij Lia van der Westen, tel. 414927
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Lida Zoet, tel. 410331 (na 17.00 u) e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wandelen

Rond kasteel Keukenhof is het heerlijk wandelen. Dit gebied waar je de grens tussen zand en kleigronden vanaf een "kunstberg" kunt overzien herbergt een aantal kunstobjecten. Enige van deze kunstuitingen stonden bij Rijksgebouwen. Door nieuwe inrichting van het gebied rond Rijksgebouwen moesten beeldhouwwerken een ander onderkomen zoeken. In het parkgebied rond het kasteel hebben diverse verweesde kunstwerken opnieuw een goed onderkomen gevonden. Connaisseur Kees Noordermeer wil met u een wandeling langs deze kunstwerken maken en hij zal zeker ook bij het nieuwste artistieke hoogstandje in het park, het LAM, stilstaan.

datum woensdag 21 augustus van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur
plaats Ingang bij Kasteel Keukenhof
kosten deelname is gratis, inclusief een kopje koffie of thee.

LAM; Lisser Art Museum bij Kasteel Keukenhof

We bieden u een bijzondere ervaring in het LAM dat die morgen speciaal voor ons opengaat. In kleine groepjes krijgt u verrassende opdrachten waardoor u met andere ogen naar kunst gaat kijken.
Er zijn verrassende schilderijen, beelden, foto’s en video’s. Allemaal hebben ze iets te maken met eten, drinken of winkelen.
Verzamelen om 10.20 bij het LAM. Bij aanmelden kunt u aangeven of u vervoer nodig hebt.

datum woensdagmorgen 28 augustus van 10.30 - 12.00 uur
plaats LAM Keukenhof 14. 2161 AN Lisse
kosten € 3,--
opgave uiterlijk dinsdag 13 augustus bij Lia van der Westen, tel. 414927 of e-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Marga Smakman, tel. 0615870381 of e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..