Datum: 23-10-2019 - 09:33
16
jun
'19
Hollandse dag in Dorpshart met vernieuwd, succesvol concept.
Geschreven door Dorpshart Lisse

Hollandse dag in Dorpshart met vernieuwd, succesvol concept.

Het Dorpshart houdt ieder jaar in de maand juni een Holandse dag. Toch was het op zaterdag 15 juni meer aanwezig dan voorafgaande jaren.  Op de Heereweg, Berkhoutlaan en Madelief stonden 50 kramen met typisch Hollandse producten, streekproducten en producten van de lokale ondernemers. Daar tussen was een aantal oude ambachten, te zien,.......

De optredens van Zeemanskoor De Torren en De Bollen Mina's waren verplaatst naar het Vierkant. Voorheen stonden ze op het plein van 'Annie in de wind' in Blokhuis. In het dorp stonden overal rood - wit - blauwe ballonnen ter decoratie van Topday. Arjan van 't Hof en Monique Zoetelief van Naturals hadden niet alleen hun winkel een Hollands accent gegeven, maar stonden zelf ook de hele dag in klederdracht.

Scoutinggroep Lisser Kaninefaten

Ook waren er meer activiteiten voor kinderen. Zo waren de scouts van De Lisser Kaninefaten aanwezig. Niet alleen om de groep onder de aandacht te brengen. Ze hadden een vossenjacht en een fotospeurtocht uitgezet. 

De Hollandse dag was dus geüpgraded. Wat bleef waren natuurlijk de heerlijke Hollandse nieuwe haringen van  Visspecialist Baaij. Ze bleken goed te smaken. Sommigen bleven als meeuwen om de verse vis hangen en prikten een flink vorkje mee.

5 logo's Baaij 1