Datum: 23-10-2019 - 09:35
16
jun
'19
FOTO'S Verenigingsdag Fc Lisse.
Geschreven door FC Lisse

FOTO'S Verenigingsdag Fc Lisse.

Wat voorheen de slotdag genoemd werd, heet nu de verenigingsdag. Twee dagen lang kunnen alle actieve leden van Fc Lisse deelnemen aan leuke activiteiten. Zo was er voor alle senioren op vrijdagavond 14 juni een 7 x 7 competitie uitgezet en was het zaterdag feest voor alle jeugd.........

Helaas viel het programma voor de jeugd vanaf 13 jaar letterlijk in het water. De weergoden hadden de velden geheel onder water gezet, waardoor het niet mogelijk was om rond 10:00 uur met het programma te beginnen.

De jeugd tot 13 jaar had meer geluk. Voor hen begon het activiteitenschema om 13.30 uur

Veld 8:  voetbal.

Op veld 8 waren kleine veldjes uitgezet. Hier speelden ouders MET kind, gevolgd door ouder TEGEN kind. Het ging er fanatiek aan toe en op menig rug van vooral de vaders waren aardige zweetplekken zichtbaar. De een wilde niet onderdoen voor de ander. En wat zullen ze de zondag erop stijf zijn geweest.

Veld 7: glijvoetbal.

Glijvoetbal spelen op een glijveld: Voetballen op een ondergrond die door zeep glad is gemaakt. Een zeperd is snel gemaakt. Naast voetbal was er verder glijtrefbal en glijpenalty.

Veld 10: teamfun.

veld 10 was ingericht als teamfun met volleyspel, gatendoel, snelheidsmeter en latje trap, opblaasveld en stormbaan.
- Bij het volleyspel moesten de kinderen de bal 3x naar elkaar overgooien en daarna over het net in het andere vak laten stuiten. 
- Gatendoel: Ieder kind schoot steeds 1x en dan is de volgende, tot de tijd op was. Schoot je links in de hoeken kreeg je 10 punten, het midden was goed voor 25 punten
- Snelheidsmeter: Probeer zo hard mogelijk te schieten!
- Latje trap: Wie raakt met zijn trap de lat?
- Opblaasveld: 4 x 4 voetballen
- Stormbaan: Welk team is het snelst in estafettevorm over deze stormbaan?

De organisatie.

De organisatie van de verenigingsdag was in handen van: Erik van Es, Anco Dubbeldam, Arnoud Kool en Frank en René van Wieringen. Hoewel de dames zich afgemeld hadden (Zij gingen het Nederlands vrouwenelftal aanmoedigen), waren er toch ongeveer 400 kinderen aanwezig. Tel daar zo'n 600 ouders bij op. Dan kun je wel stellen dat het een aardig feestje was.