Datum: 18-09-2019 - 14:28
12
jun
'19
Meer deelnemers Roparun uit Lisse.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Meer deelnemers Roparun uit Lisse.

Eerder besteedde Blik op LIsse (BOL) aandacht aan de deelname van team 114 Roparun Bollenstreek. Er bleken echter meerdere inwoners uit Lisse mee te doen aan de estafette marathon van Hamburg naar Rotterdam......

In Team 119 Duik- en Bergingsbedrijf W. SMIT B.V.zitten drie masseurs: Peggy Kosché, Frank Paff en Sandy Warmerdam. Het team had het begin van 2019 wat problemen. Waar ze voldoende lopers bij elkaar hadden vielen meerdere uit met blessures. Lastig, want als team moet je dan op zoek naar vervanging. Dit gaat niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk toch gelukt.

Masseur Frank Paff: " Voordat een loper aan een etappe begint wordt hij of zij eerst goed los gemaakt. Om zo het risico op (nog meer) blessures te beperken. Wanneer de lopers terug komen van de etappe, worden ze zo snel mogelijk weer gemasseerd om het spierherstel te bevorderen en de vermoeidheid van de spieren terug te dringen.


Ömdat de lopers betrekkelijk korte afstanden lopen krijgen de spieren geen kans om goed warm te worden. Paff: “Als je spieren net goed warm zijn, is het al weer tijd voor de loperswissel en koel je weer af.” Samen met Peggy en Sandy is Paff het massageteam. Zo kunnen fietsers en lopers onderweg op voldoende steun rekenen.

Team 345 Samen Sterk heeft loopster Marielle Baranski-Mesman uit Lisse.