Datum: 18-09-2019 - 13:53
10
jun
'19
Fit Lisse tweevoudig Nederlands Kampioenschap.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Fit Lisse tweevoudig Nederlands Kampioenschap.

De Turnsters van Gymnastiekvereniging Fit leveren topprestatie in Bergen op Zoom......

De turnsters van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse hebben zich opnieuw in de prijzen gesprongen bij het Nederlands Kampioenschap groepsspringen. In Bergen op Zoom werden zij tweevoudig Nederlands Kampioen bij het groepsspringen niveau C. Ook sleepten zij tweemaal een zilveren beker in de wacht.

Lonneke Haveman, Jennifer Wijnhout, Bo Struive, Elisa Bierman, Zahra Bierman, Benthe Amundsen, Nicky Reitsma en Lusa Kaak, haalden de grootste zegen op mini-trampoline/pegasus. De jury beloonde hun oefening met een 20.55 punten, ruim 3 punten hoger dan de nummer twee. Ook op het toestel air-track haalde het team de landstitel binnen. Op mini-trampoline én op minitrampoline/tafel sprong het senioren damesteam naar een tweede plaats.

Bij de junioren streed het team van Mirthe van der Zon, Nienke van der Zon, Sara van Ruiten, Kiëra de Boom, Naomi Smits, Lynn Castien, Jael Ligtenberg, Amber Smit en Roosmarijn Fledderus tegen meer dan 20 teams uit Nederland. Op air-track haalden zij hun hoogste notering: een tiende plaats in de landelijke finale. Ze werden 15de op minitrampoline/pegasus en 12de bij mini-trampoline.

Salto’s, met of zonder draai

Hoe werkt zo’n groepsspringwedstrijd? Een team laat per toestel een reeks van acht sprongen zien. Op mini-trampoline varieert dat van een salto tot aan gestrekte salto, met of zonder draai. Op de overige turntoestellen worden de salto’s afgewisseld met steunsprongen als radslag, arabier en overslag met diverse draaien. Op air-tumbling (een langwerpige springkussen) turnen de dames series met een combinatie van arabieren, overslagen, flik-flaks en salto’s. Een jury beoordeelt alle sprongen van de groep op moeilijkheidsgraad, uitvoering en eventuele bonuselementen. 

Fit Lisse kijkt vol trots terug op deze glansrijke finaledag!