Datum: 18-09-2019 - 13:21
08
jun
'19
Blik op slotdag Avondvierdaagse : na regen komt zonneschijn. (FOTO'S en VLOG)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Blik op slotdag Avondvierdaagse : na regen komt zonneschijn. (FOTO'S en VLOG)

Gelukkig konden alle deelnemers aan de avondvierdaagse op vrijdagavond 7 juni hun laatste route wandelen. Er zou flink wat regen kunnen vallen. Vandaar dat de organisatie wel wat aanpassingen had gedaan. Zo was de route enigszins aangepast en hoefden de tien kilometer wandelaars niet in het buitengebied te wandelen......

Ze mochten ook de 5 km lopen. De wandelaars met de gele veiligheidsband waren goed herkenbaar tussen de andere wandelaars. Hoeveel van hen gekozen hebben voor de kortere variant is niet bekend. Uiteindelijk wil iedereen toch de prestatie voltooien, zodat de medaille zijn waarde behoudt. Sommigen deden daar een stapje extra voor en liepen alle avonden mee.

Ook dit jaar was de Kanaalstraat weer de Via Gladiola van de Nijmeegse Vierdaagse. Weinig gladiolen, maar wel bijvoorbeeld mooie witte rozen voor alle leerlingen van de Reiger uit Lisserbroek. Een aantal toeschouwers probeert nog een droog plekje te vinden onder een overkapping. Zo werd de pui van Giant wielersport Oppelaar een soort van overdekte tribune. Niet slecht als naast je de Pretnoten weer voor een super gezellige sfeer zorgt.

Steeds weer andere routes

Vroeger werden de routes gewoon 'van de plank afgehaald', maar met tips als tweede brievenbus linksaf kan er wel eens wat verkeerd gaan. Marjan Veldhoven van speeltuinvereniging Marijke: "Mijn man maakt via google earth steeds nieuwe routes en zorgt ervoor dat het binnen het aantal km valt. Wel zo leuk om steeds kleine veranderingen aan te brengen." Maar de vaste routes Keukenhof, de Poel, Lisserbroek en als laatste een rondje door het dorp blijven.

Hoe meer wandelaars speeltuin Marijke bereiken, hoe meer de zon gaat schijnen. Na regen komt zonneschijn.

Vlog met dank aan Anique.
Later vandaag meer foto's van de slotdag.