Datum: 11-08-2020 - 15:28
03
jun
'19
Geweldige prestatie roeiploeg IRIS tijdens Elfsteden Roeimarathon.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Geweldige prestatie roeiploeg IRIS tijdens Elfsteden Roeimarathon.

De Elfstedentocht, De Tocht der Tochten, ongeacht welke sport je beoefent. Ook dit jaar zijn de roeiers van Roeivereniging Iris uit Lisse afgereisd naar het mooie Friesland......

Traditioneel wordt deze tocht geroeid in een estafette team met twaalf roeiers, vier drietallen die stuur -en roeibeurten met elkaar afwisselen. Dit jaar heeft RV Iris ook een team van zes roeiers ingeschreven voor een nog grotere sportieve uitdaging.

Na maandenlange voorbereidingen zijn beide teams vrijdagavond rond 20.00 uur goed gestart in Leeuwarden met het doel om, net als ruim honderd andere nationale en internationale teams, deze tocht van ruim 210 km binnen 24 uur te volbrengen.  Een lange tocht die extra moeilijk is doordat een groot deel in de nacht gevaren wordt. Het navigeren en sturen in het donker en het gebrek aan, of zelfs het ontbreken van slaap maakt de uitdaging des te zwaarder.

Team Ocean’s 6 bestaande uit Dennis Magielse, Tessa Maessen en  Joost Brinkmann uit Lisse, Nico Vrouwe uit Nieuw Vennep, Menno Dijkstra en Karin Besselink uit Hillegom, heeft een buitengewone sportieve prestatie geleverd. Zij hebben de tocht volbracht in 22 uur en 51 minuten wat hun een 8e plaats opleverde in hun klasse. Het is een elfstedenkruisje met een gouden randje.

Helaas viel voor het team “Ocean’s 12” aan het einde van de nacht de sportieve droom in duigen. Door een cruciale stuurfout in de nacht zijn er veel extra kilometers gemaakt. De tijd die hiermee verloren is gegaan kon niet meer goed gemaakt worden waardoor de stempelpost in Sneek niet op tijd is gehaald en de tocht afgebroken moest worden. Geen elfstedenkruisje voor deze ploeg dit jaar. Maar de ervaring om als team dag en nacht met elkaar op te trekken en voor elkaar door roeien en ruiten te gaan neemt niemand je af. Een goed uitgangspunt voor de Elfstedenroeimarathon van 2020!

Tekst en foto's met dank aan Silvia van de Poel, roeivereniging IRIS.