Datum: 22-09-2019 - 03:52
08
jun
'19
Roparun team Bollenstreek vertrekt; koppelbed voor Hospice.(FOTO'S, FILM)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Roparun team Bollenstreek vertrekt; koppelbed voor Hospice.(FOTO'S, FILM)

Roparun is een stichting die zich bezighoudt met doelen waar vaak geen geld voor is bij instanties. Roparun probeert het voor mensen met kanker een beetje dragelijker te maken. Zo worden er bijvoorbeeld heel veel hospices voorzien van allerlei praktische zaken die het niet alleen voor zieke mensen prettiger maakt, maar ook voor verzorgenden en familie......

Een koppelbed?

De aanschaf van koppelbedden is een nieuw initiatief van de Roparun. Stelt u zich eens voor: je bent 50 of 60 jaar getrouwd en dan word je van de één op de andere dag uit elkaar gerukt. Doodgewoon omdat het thuis niet meer gaat. Een koppelbed biedt ernstig zieke patiënten, hun partner of naaste familieleden de gelegenheid om niet alleen bij elkaar te slapen maar ook elkaar vast te houden.

En dat kost geld.

Roparun is o.a. bekend van de actie Hollen door de Bollen, maar zij doen meer.  Stichting Team Bollenstreek doet in 2019 voor de 16e keer mee aan de Roparun. Dit is de langste non-stop estafetteloop voor teams.  Zaterdagmiddag rond 16.30 uur zullen de 23 deelnemers  van team Bollenstreek van start gaan voor hun Roparun.

Geschiedenis van de Roparun

Hij wilde de marathon van Rotterdam lopen, maar een blessure zat hem in de weg. Sjaak Bril móest opgeven. Een weddenschap met Peter van der Noord, die de marathon kleineerde en beweerde dat het pas echt werd als je naar Parijs liep, volgde. Zo gezegd, zo gedaan. Uit deze weddenschap in 1991 ontstond die Rotterdam-Parijs-Run.
In de volgende jaren bleef de Roparun flink groeien, zowel het aantal teams als het aantal vrijwilligers. In 2004 werd besloten om de route om te draaien en van Parijs naar Rotterdam te lopen, zodat er ruimte was voor nog meer teams. De wachtlijst met inschrijvingen bleef met de jaren oplopen, waardoor er werd besloten vanaf 2012 een extra route toe te voegen aan de Roparun. De startlocatie werd Hamburg.

Team 114 Roparun Bollenstreek.

De estafetteloop begon vrijdagochtend voor de 23 deelnemers van team Bollenstreek bij het Hospice in Sassenheim. Het hospice heeft via de Roparun een koppelbed kunnen aanschaffen.

Onder leiding van teamcaptain Dave van der Wijngaard lopen de acht lopers ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer oftewel meer dan anderhalve marathon(!).Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs en verzorgers.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de vier teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd.
Het team start zaterdagmiddag 8 juni als één van de laatste. Dit vanwege de verwachte snelle tijd die het team nodig zal hebben. Deze zal maandagmiddag 10 juni rond 16.30 uur in Rotterdam zijn.

De totale opbrengst van team Roparun Bollenstreek was € 61.243 euro. Het totaal van de 322 teams staat op dit moment op ruim €3.264.000,000

Mocht u een donatie willen doen aan ons Roparunteam dat zou dit natuurlijk fantastisch zijn, dit kan gedaan worden via deze link of op onderstaand rekeningnummer t.n.v. Team Bollenstreek;
NL07 RABO 0314 2730 42