Datum: 22-09-2019 - 03:38
26
me
'19
Receptie SV Kindervreugd: tijden veranderen, de sfeer blijft hetzelfde.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Receptie SV Kindervreugd: tijden veranderen, de sfeer blijft hetzelfde.

Het is zaterdag 25 mei, de dag waarop speeltuin Kindervreugd precies 60 jarig bestaat. Het terrein ziet er tip top uit. Het onkruid is weggehaald, het zand weer in de zandbak geschept, de heg gesnoeid, de ballonnen en slingers opgehangen......

Vanaf 10:00 uur komen (ex)vrijwilligers, (ex) bestuursleden, collega's van speeltuin Marijke, wethouder Jeanet van der Laan en genodigden bij elkaar voor de receptie ter gelegenheid van dit jubileum. De jaarboeken van de verschillende jubilea laten een duidelijk beeld zien van het rijke verleden van de vereniging. Mooie herinneringen worden opgehaald.

De foto's laten ook de veranderingen zien. De hoge glijbaan en de schommelboot werden vanwege strengere veiligheidseisen gesloopt. Het onderhoud bestond uit het lassen van pijpen, waardoor het speeltoestel kon blijven functioneren.
De heer Chris van Rooijen is  als voorzitter zeer betrokken geweest bij speeltuinvereniging Kindervreugd en mocht op de receptie natuurlijk niet ontbreken. Hij trad in het bestuur van de speeltuinverenigng toen zijn dochter Monique geboren werd, nu 41 jaar geleden. De eerste jaren was hij gewoon bestuurslid. Daarna werd hij penningmeester en voorzitter. Hij nam het over van mister speeltuin Koos Slobbe. Na van Rooijen werd Piet van Dijk voorzitter, gevolgd door de vrouw van Chris Luijk. Beiden hebben het  kort overgenomen, waarna Rob v.d. Poll (schoonzoon van van Rooijen) voorzitter werd.

Van Rooijen: " Verschillenden medebestuursleden uit die tijd zijn overleden: Jan van Duin, Jan Grimbergen. Van onze tijd is Piet overleden en Theo Hassing, de klusjesman. Gisteren (vrijdag 24 mei) werd Nico Warmerdam begraven. Ook echt zo'n speeltuinman." 

Tijden veranderen.

16 Jaar geleden ging Jan van Duin iedere week voor 5 of 10 cent langs de deuren om de contributie op te laten. Later werd dit iedere maand en sinds kort is het automatisch overmaken. Ook de activiteiten ondergaan een verschuiving.
Jaren geleden werd er volop geklaverjast in de speeltuin. Tegenwoordig heeft het aantal mensen dat op de eerste vrijdagavond van de maand hartenjaagt hen ingehaald. Begonnen werd met een tafel van 4 personen, op het ogenblik doen 25 mensen mee aan het kaartspel. Oud bestuurslid Rosalinde Mens - Berbee is er daar één van: "Sinds we aan het hartenjagen zijn zijn we met Maarten Duineveld heel veel land aan het ruilen en huren. Tijdens het hartenjagen worden er toch nog zaken gedaan." Sommigen kwamen vroeger nooit in de speeltuin en nu wel.
De speeltuin die 7 jaar geleden een nieuw onderkomen kreeg en waar men met het 50-jarig jubileum nog door de vloer zakte, omdat er teveel mensen waren.

 

Zondag 26 mei: Kindervreugd (Spring) Levend

Aanvang: 13.00 uur tot 16.00 uur. Een grote open dag met heel veel luchtkussens, stormbanen, leuke spelletjes, activiteiten, popcorn en suikerspinnen. De jeugd kan zich deze middag heerlijk uitleven en na afloop is er voor alle kinderen een leuke verrassing. Voor de ouders staat de koffie klaar. Deelname is voor iedereen gratis en opgeven is niet nodig. Kom gezellig naar de speeltuin om ons dit grootse feest samen te vieren.

Omdat Blik op Lisse één van de genodigden was, werd het fotowerk verzorgd door Danny Randsdorp.