Datum: 15-08-2020 - 07:16
25
me
'19
Roeivereniging Iris boekt progressie op wedstrijdniveau.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Roeivereniging Iris boekt progressie op wedstrijdniveau.

Al jong in haar tienjarig bestaan was Iris present op nationaal roeiniveau met een talentvol jeugdlid. In de eerste helft 2019 heeft Iris al laten zien dat ook haar veteranen inmiddels uiterst competitief zijn.
Na een goede indruk te hebben afgegeven in het vroege voorjaar op de Amstel.....

heeft de dubbel vier met stuurman in een andere bezetting nu laten zien wederom snel te zijn. Op de meest zware wedstrijd die er wereldwijd wordt gehouden, de Ringvaartregatta, over 100 km van Leiden naar Delft hebben ze een onverwachte 22e plaats in het totale veld van 167 boten weten te bewerkstelligen. Tot hun verrassing waren ze daarmee de snelste in hun bootcategorie. 

Het consistente roeiopleidingsbeleid van Iris na het betrekken van de nieuwbouw aan der Ruishoornlaan, begint nu resultaat af te werpen. Niet alleen in de groei van het ledental, maar dus ook in het prestatieniveau.
De tweede boot die namens Iris deel nam, met vader Maarten en dochter Florine Marks uit Voorhout, is net bij de beste helft goed en verdienstelijk gefinisht. 

Foto van de dubbel vier met stuurman Thomas Besselink uit Hillegom en roeiers Dennis Magielse, Joost Brinkmann en Kor van Hateren uit Lisse en Menno Dijkstra uit Hillegom.