Datum: 07-06-2020 - 00:36

banner 5 juni gemeente 2

24
me
'19
Uitreiking certificaten aan energiecoaches.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uitreiking certificaten aan energiecoaches.

HLTsamen staat voor duurzaamheid
Met ingang van 23 mei zijn er 42 gecertificeerde energiecoaches in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen......

Op die dag ontvingen zij van wethouders Karin Hoekstra van de gemeente Hillegom, Jeanet van der Laan van de gemeente Lisse en Rob ten Boden van de gemeente Teylingen het certificaat van de opleiding tot energiecoach.
De certificaten werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 23 mei bij De Proeverij.Iedereen werd welkom geheten door Paul Zwetsloot van Bollenstreek Duurzaam

Werkorganisatie HLTsamen werkt samen met Bollenstreek Duurzaam en inwoners aan een duurzame regio. De energiecoaches zijn er om inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen te helpen bij het nemen van duurzame maatregelen. In de opleiding hebben de coaches geleerd welke maatregelen mogelijk zijn om een woning energiezuiniger te maken, en hoe ze dit het beste kunnen bespreken met een bewoner.

De coaches zijn opgeleid door Coöperatie Hoom, dit is een landelijke organisatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in hun regio. Het Hoom dossier geeft een goed inzicht in de mogelijkheden van verduurzaming.

De energiecoach zijn er dus om inwoners van Lisse te helpen bij het nemen van duurzame maatregelen. De coach weet welke maatregel mogelijk is om een woning energiezuiniger te maken, en hoe ze dit het beste kunnen bespreken.

Woont u in Lisse en bent u benieuwd welke energiebesparende maatregelen er geschikt zijn voor uw woning, neem dan contact op met Stichting Bollenstreek Duurzaam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's met dank aan Jan Wessels.