Datum: 09-07-2020 - 17:23

banner 5 juni gemeente 2

19
me
'19
Fraai weer zorgt voor record aantal deelnemers Ter Specke Bokaal.(+ FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Fraai weer zorgt voor record aantal deelnemers Ter Specke Bokaal.(+ FOTO'S)

Voorzitter van De Ter Specke Bokaal, Paul Grimbergen staat langs de baan van AV de Spartaan letterlijk te stralen. Grimbergen geniet van het aantal atleten dat zaterdag 18 mei aanwezig is. Meer dan 400 atleten verschijnen aan de start voor hun onderdeel. Er zijn weinig afzeggingen. Het mooie weer is één van de belangrijkste reden hiervoor.......

 Nog nooit waren er zoveel aanmeldingen: 419 inschrijving voor de zevenendertigste editie van de Ter Specke Bokaal. De 150 vrijwilligers zorgen ervoor dat alle onderdelen soepel en op tijd verlopen. Het hoofdprogramma begint rond 14:30 uur met de 100 meter horde voor vrouwen. Er wordt direct een geweldige tijd neergezet. Helaas stond er teveel rugwind.

Een sterk deelnemersveld op o.a. speerwerpen voor mannen, discuswerpen voor vrouwen en de 110 meter horden voor mannen. Het toernooi heeft ervoor gezorgd dat er een aantal topatleten acte de presence geven. Met een begroting van € 17.000,- is dit ook mogelijk. Het geld komt vanuit verschillende sponsors, maar ook de 40 vrienden dragen een financieel steentje bij. (Zij betalen minstens € 10,- per jaar). Grimbergen: "Het ligt aan de prestaties hoeveel geld er hiervan naar de atleten gaat. De onderdeelpijzen zijn € 50,- (voor de eerste), € 40,- en €30,-. Topatleten krijgen € 250,- startgeld. De top 3 eindigde bij de eerste 8 op een EK of WK. Zij krijgen € 500,- startgeld." Er wordt rond de € 1500,- aan startgeld uitgekeerd. Als de atleten een goede prestatie neerzetten zijn er ook nog bonussen te verdienen. Zo levert een baanspeerrecord € 300,- op. Dit geld wordt betaald door de atletiekunie.

In augustus wordt er gestart met de voorbereidingen voor het evenement. In januari wordt de commissie uitgebreid met 9 man.

De Ter Specke Bokaal is al jarenlang de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen.

Foto's:Arja Luijk.