Datum: 29-05-2020 - 13:03

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

11
me
'19
Damesvoetbal vv. Kagia en FC Lisse verdient en krijgt meer aandacht.(FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Damesvoetbal vv. Kagia en FC Lisse verdient en krijgt meer aandacht.(FOTO'S)

Martijn Kool van het seniorenvoetbal bij VV. Kagia wilde het damesvoetbal een beetje meer aandacht geven. Vandaar dat hij een fotograaf van Blik op Lisse benaderde met de vraag of er een sfeerimpressie gemaakt kon worden. Vrijdagavond 10 mei speelden 10 damesteams hun wedtrijden in Lisserbroek......

Daar werden door ieder team 4 wedstrijden van 20 minuten gespeeld op een half veld. De teams bestonden uit 7 dames en een aantal wisselspelers. Rond 19:30 uur meldden de teams zich in de bestuurskamer bij Kool. Kool: "Bij damensvoetbal is er veel animo voor een competitie op de vrijdagavond. Ze spelen om de twee weken bij een andere vereniging en vandaag is Kagia de gastheer." Er worden twee competities gespeeld: één van dames 18 + en één van dames 30 +. Bij 18 + spelen twee teams van Lisse, een team van Kagia, Hillegom en SJZ. De dames van FC Lisse doen het erg goed en staan op dit moment eerste.

Bij de vrouwen 30+ staat Kagia bovenaan en spelen verder:  ASC, Oegstgeest en Voorschoten '97 met twee teams. Er wordt gespeeld in een voorjaars- en najaarsreeks. Sommige dames spelen daarnaast ook nog eens op zaterdag hun competitie. Dat is ook zichtbaar in het veld. Die spelers brengen net iets extra. Sommige dames zijn echte dribbelaars, anderen hebben een pegel in hun benen.

Er wordt niet alleen maar gevoetbald. Voor de kantine  een bbq,  gezellig een drankje, hapje en muziek. En zo krijgt het damesvoetbal in Lisse en Lisserbroek de aandacht die het verdient!

Wil je zelf wat meer informatie over het damesvoetbal? Neem dan contact op met Martijn Kool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-13657739)

Voor Fc Lisse neem je contact op met   Marco Elderbroek via mail.(06 3073 7954)