Datum: 29-05-2020 - 11:53

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

13
me
'19
Topatletiek bij Ter Specke Bokaal op zaterdag 18 mei
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Topatletiek bij Ter Specke Bokaal op zaterdag 18 mei

Op zaterdag 18 mei zal op de atletiekbaan van A.V. De Spartaan in Lisse de strijd om de Ter Specke Bokaal weer losbarsten. Vele toppers uit binnen- en buitenland zullen hun kunsten komen vertonen. Speerwerpen voor mannen, discuswerpen voor vrouwen en 110 m horden voor mannen hebben een sterk deelnemersveld dat gerangeerd voor spektakel zal zorgen......

De Ter Specke Bokaal is al jarenlang de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen, onderdeel van het Nationaal Baancircuit. De beste prestatie van de dag zal worden beloond met de ‘Ter Specke Bokaal’. De weersvoorspellingen lijken ons gunstig gezind als we om 11:30 aftrappen. Het hoofdprogramma begint om 14:30 en de bokalen worden rond 17:00 uitgereikt. Toegang is zoals altijd gratis.

Een in het oog springend onderdeel dit jaar is het speerwerpen voor de mannen. Vier atleten zijn in het verleden al (ver) voorbij de 70 meter geschoten. Wellicht zien we dit jaar de speer bij de mannen voor het eerst in het Nationale Baancircuit wel over de 80 meter gaan?

Verder zal onze Nederlandse discustopper Corinne Nugter sterke tegenstand krijgen van Kirsty Law en Shadine Duquemin uit het Verenigd Koninkrijk. Deze drie vrouwen en toptalent Alida van Daalen gaan er vast weer een mooie show van maken om te bepalen wie het discuswerpen wint.

Op de 110 horden voor de mannen staat bijna de gehele top 6 van het vorige outdoor seizoen aan de start. Met specialisten als Koen Smet en Job Beintema en meerkampers Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun wordt dit waarschijnlijk een van de spannendste hordenraces die we in de afgelopen jaren hebben gezien op de Ter Specke Bokaal.

Naast het lopen en werpen wordt er natuurlijk ook weer gesprongen en één van de meest veelbelovende onderdelen lijkt het hoogspringen voor mannen te worden. Op de deelnemerslijst staan drie atleten met een persoonlijk record van 2,15 meter en nog twee atleten die 2,13 meter hebben staan. Een strijd dus tussen vijf mannen die allemaal met de winst naar huis kunnen gaan.

Bij het polsstok springen voor de vrouwen zien we Killiana Heijmans aan de start verschijnen. Zij heeft een persoonlijk record staan van 4,28 meter, hiermee blijft ze slechts 7 centimeter verwijderd van het Nationale Baancircuit record. Ook het jonge talent Marijke Wijnmaalen (persoonlijk record: 4,20 meter) komt al aardig in de buurt van dit record.

Al met al belooft de Ter Specke Bokaal weer een ontzettend mooie wedstrijd te worden. Ga naar de website voor het programma, het laatste nieuws en het deelnemersveld.

foto Erik van Leeuwen.