Datum: 19-08-2019 - 03:20
16
me
'19
BHV en AED.
Geschreven door Uitvaartzorg Bollenstreek

BHV en AED.

Om de veiligheid van onze gasten en collega’s zoveel mogelijk te waarborgen en effectief te kunnen handelen bij een calamiteit zijn onze uitvaartverzorgers op BHV cursus geweest. Daarnaast hebben wij geïnvesteerd in een eigen mobiele AED.......

 

Uitvaarzorg Bollenstreek is als organisatie verantwoordelijk voor de veiligheid van gasten en eigen personeel.

Het is van belang dat er één of meerdere gecertificeerde BHV-er(s) zijn die snel, deskundig en adequaat kunnen ingrijpen om (erger) letsel te voorkomen. Daarom zijn de uitvaartverzorgers naar de praktijkgerichte cursus BHV geweest, waarin de levensreddende handelingen én reanimatiecursus  geleerd wordt om zo effectief te kunnen handelen bij een calamiteit. In deze cursus is extra aandacht besteed aan het ingrijpen bij noodsituaties, beoordelen van het slachtoffer, alarmering, eerste levensreddende handelingen, reanimatie en het gebruik van een AED.

Ook is geïnvesteerd in de aanschaf van een AED. Deze mobiele AED is in ons pand aanwezig, maar is tevens mobiel inzetbaar.

De afkorting AED staat voor “Automatische Externe Defibrillator”. Een AED is een draagbaar apparaat dat wordt ingezet om het hartritme te herstellen bij een hartstilstand.

Natuurlijk hopen wij, dat wij de AED niet hoeven te gebruiken, maar mocht er een noodsituatie zijn, kunnen wij adequaat ingrijpen, om zo erger te voorkomen.