Datum: 03-06-2020 - 04:47

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

14
me
'19
Open Dag bij Kanovereniging Lisse.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Open Dag bij Kanovereniging Lisse.

In de Bollenstreek, op de Ringvaart, de Kagerplassen en op zee bij Langevelderslag zie je regelmatig kanovaarders. Dat kunnen zo maar leden van Kanovereniging Lisse zijn.
In oktober vorig jaar is het nieuwe clubgebouw feestelijk geopend. Op zaterdag 18 mei van 11:00-16:00 uur.......

ben je van harte welkom bij de vereniging op de Open Dag. Kom langs als je nieuwsgierig bent hoe het clubgebouw geworden is of om te ontdekken of kano varen wat voor jou is.
Met het nieuwe onderkomen is er ruimte gekomen voor nieuwe leden. Zowel ervaren en onervaren vaarders zijn welkom. De leden leiden je graag rond in het clubgebouw en laten de botencontainers zien die vol liggen met allerlei soorten clubboten en boten van leden. Kano’s voor wildwater en branding varen, zee en grootwater tochten, ontspannen tochten door sloten en riviertjes en ook snelle K1 wedstrijdkano’s en zogenaamde Canadese kano’s.

Er zijn demonstraties van verschillende vaar- en redding technieken. De kanovaarder houdt de peddel in de hand en kijkt in de vaarrichting terwijl een roeier riemen gebruikt tegen de vaarrichting in kijkt. Natuurlijk is het mogelijk om onder begeleiding een stuk te varen op de Ringvaart, Greveling en Ringsloot. Zorg dan wel voor makkelijk zittende kleren en neem reservekleding mee. Door het te proberen zal je ontdekken dat kanovaren laagdrempelig is en dat je met wat hulp al snel zelfstandig kan varen. Leden kunnen het eerste jaar elke woensdag op de clubavond en tijdens toertochten gratis club kano’s uitproberen en krijgen begeleiding en instructie. Je hoeft nog niet zelf een kano aan te schaffen, je kan eerst ervaring opdoen in de clubboten.

De leden geven je informatie over de vele routes die je kan varen vanuit het clubgebouw en welke tochten er gevaren worden door leden in binnen- en ook buitenland. De maandelijkse club toertocht in juni start op de rivier de Rotte naar het centrum van Rotterdam. In juni gaat een groep  een week naar Italië om daar een kano kampeertrektocht te maken naar Venetië waar ze ook mee doen met de Vogalonga toertocht dwars door Venetië met duizenden andere ongemotoriseerde vaartuigen.

Het adres is Jachthavendam 6, 2162 CT Lisse. Voor verdere informatie, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website of op facebook.