Datum: 03-06-2020 - 05:02

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

30
apr
'19
Supporters Berkhout bezochten wedstrijd.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Supporters Berkhout bezochten wedstrijd.

In verzorgingshuis Berkhout wordt met een aantal bewoners en verzorg(st)ers regelmatig voetbal gekeken. Bij de verzorg(st)ers ontstond het idee om met een select aantal bewoners eens een echte wedstrijd te bezoeken. Dat was koren op de molen van bewoner én oud trainer Piet Wassenaar!.....

De wens om met enkele huisgenoten uit verzorgingshuis Berkhout nog eens een wedstrijd van FC Lisse te bezoeken werd bij de FC neergelegd. “Nou, dan regelen we dat toch!”, was de betrokken en warme reactie.

Onder begeleiding van Pierre Wassenaar (zoon van), Theo van Rooijen en verzorger Michael de Klerk werd het gerespecteerde gezelschap ter hoogte van de wielerbaan opgevangen door bestuurslid Cees Verburg en Mister FC Lisse, Frans van der Laan. Natuurlijk mochten de geelblauwe sjaals en een FC-vaantje niet ontbreken zodat onze gasten duidelijk herkenbaar als FC-supporter konden plaatsnemen op en langs de zittribune. Op een zonovergoten sportpark Ter Specke maakten de spelers van FC Lisse er een ware voetbalshow van. Alsof zij het wisten. De ene goal nog fraaier dan de ander met zelfs een fantastische hattrick van nummer 10, Rik Vermeulen. Onze gasten genoten zichtbaar van wat zich allemaal binnen en buiten de lijnen afspeelde die middag. Geweldig om te zien!

Ook de begeleiders van onze gasten genoten zichtbaar. Pierre Wassenaar is bijzonder trots op zijn vader. “Piet, zo noem ik mijn HELD, heeft als trainer toch wel aan de fundamenten gebouwd van FC Lisse. Volgens mij is hij de enige trainer die zowel met het eerste elftal van Lisser Boys als Sportclub Lisse ooit kampioen is geworden. Daarnaast heeft hij een geweldig voetbalverleden als speler bij RKAVV Lisse. Hij stond met zijn zestiende jaar al in het eerste elftal en is blijven voetballen bij Sportclub Lisse tot en met de Veteranen. Samen met Wim Randsdorp, Bert Mondriaan, Theo Castien etc. etc. Mister FC Lisse Frans van der Laan weet daar nog veel van. Piet en Frans hebben hun leven lang al fijn contact met elkaar. Ook in de zaal was Piet tot op zekere leeftijd voor mij een virtuoos. Ja, Piet is echt mijn HELD”, vertelt een enthousiaste en trotse Pierre. “Namens de heren Van Leeuwen, De Kooker, mijn vader en de begeleiders wil ik FC Lisse bedanken voor deze TOP-middag op Ter Specke. Mooi voetbal, een klinkende overwinning voorzien van een ‘natje en een droogje’ omlijst met welgemeende mooie aandacht. De sjaals en vaantjes hangen inmiddels in de kamers van de heren. Het was een fantastische middag voor ons allemaal!”, aldus Pierre.

Het bestuur van FC Lisse vindt het fijn om op deze wijze iets te kunnen betekenen voor onze kwetsbare inwoners onder verwijzing naar de sociale en maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid van de club. Ook dat is FC Lisse!

Met dank aan Cees Verburg voor de tip en het aanleveren van de foto's.