Datum: 19-08-2019 - 03:18
20
apr
'19
College en ondernemers in gesprek over aantrekkelijk Lisse.
Geschreven door Gemeente Lisse

College en ondernemers in gesprek over aantrekkelijk Lisse.

Dinsdag 16 april hield het college van Lisse ‘dialoogtafels’ met ondernemers uit de gemeente. Het gesprek ging over hoe Lisse in de toekomst aantrekkelijk kan blijven voor ondernemers en bezoekers.
Tientallen ondernemers bezochten de avond, die plaatsvond in ‘De Proeverij’..... Dat leverde een veelheid aan ideeën over economische en toeristische onderwerpen op...…..

De avond werd op initiatief van de gemeente georganiseerd om te verkennen hoe de toeristische aantrekkingskracht en lokale economie versterkt kan worden. En wat de ondernemers en gemeente daar méér aan zouden kunnen doen dan nu het geval is.

Er werd gesproken over ontwikkelingen die op Lisse en bedrijfssectoren afkomen. De kansen en bedreigingen die dat oplevert. En hoe ondernemers en de gemeente hier samen mee kunnen omgaan.
Dit leverde een veelheid aan ideeën op - van het Panorama Tulipland, een goed zichtbare rode loper tussen het Keukenhof en het centrum tot een eco-jachthaven en hop-on hop-off bus. Ook bleek opnieuw hoe belangrijk een goede weg- en OV-ontsluiting voor onze gemeente is.

De uitkomst van de ‘dialoogtafels’ wordt binnenkort met belangstellenden gedeeld. Het gemeentebestuur gaat hiermee - en eventuele nog aan te dragen suggesties - verder in gesprek over de rol die de gemeente de komende jaren rond de aangedragen ideeën kan vervullen.

Wethouder Van der Zwet van Economische Zaken en Toerisme: “Deze avond heeft veel kansen aan het licht gebracht. Ook zorgen krijgen zo een plek op de agenda. Vooral werd duidelijk dat Lisse unieke kwaliteiten heeft, die we veel meer moeten verbinden.
Eigenlijk kan je deze kwaliteiten als prachtige kralen zien. Dit college van B&W wil samen met inwoners en ondernemers de naald en draad vormen, om ons dorp het mooie sieraad te laten blijven dat het is.”

Ideeën en suggesties die bijdragen aan een nog aantrekkelijker Lisse voor ondernemers en toeristen zijn welkom en kunnen aangedragen worden bij de projectleider Economie en Toerisme, mw. F. Reisch, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.