Datum: 20-06-2019 - 11:28
14
apr
'19
blik lisse nieuws fioretti
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Burgemeester op bezoek bij 102-jarige Juf Terwijn.

Burgemeester Lies Spruit bezocht vrijdagmiddag 12 april  de 102 jarige mevr. Terwijn. Tot haar honderdste woonde ze nog zelfstandig. De laatste jaren woont ze in Berkhout met een prachtig uitzicht over de bollenvelden. Hoewel de ogen en oren wat achteruit gegaan zijn, haar gevoel voor humor is nog steeds even scherp..... 

's Ochtends werd mevr. Terwijn beneden door alle bewoners toegezongen en ontving zij van een leerling van de Josephschool een Palmpasenstok. 's Middags kwamen haar vriendinnen een bakkie drinken. Met enige regelmatig komen de vriendinnen bij haar langs en gaan soms ook nog wel eens uit eten met haar.

Het recept om oud te worden.

Voor mevr. Terwijn is het recept om gezond oud te worden geen geheim gebleken: veel bewegen. En dat doet ze nog steeds. Zelfstandig loopt ze nog regelmatig buiten een rondje met haar rollator. Vroeger fietste ze veel. Een tochtje van 129 km met haar man naar Hoorn. Terwijn: "Nooit met een versnelling hoor, gewoon op een lichte Gazelle."

Op de vraag van burgemeester Spruit of mevr. Terwijn nog goede voornemens heeft voor het komende jaar antwoordt Terwijn: "Neeee, daar komt toch niks van terecht.

Eerder verscheen het artikel 'Juf Terwijn van Fioretti College 100 jaar' , waarin haar levensverhaal beschreven staat.