Datum: 17-06-2019 - 01:15
13
apr
'19
Fadomuziek en tango's in Koetshuis Keukenhof.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Fadomuziek en tango's in Koetshuis Keukenhof.

Op dinsdag 16 april treedt in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof  het ensemble Fadango op. Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de Argentijnse tango en andere stijlen. Met optimale begeleiding zingt Jeannine Geerts vol vuur en hartstocht over de pieken en dalen van het leven....

Fadango wordt gevormd door Jeannine Geerts (zang), Gerard van Duinen (bandoneon), Mirek Walton (gitaar) en Suze Stiphout (contrabas).
Zij spelen composities en nummers met eigen arrangementen van o.a. Astor Piazzolla, Christina Branco, Mafalda Arnauth en Amália Rodrigues, maar ook nieuwe composities van Mirek Walton en Gerard van Duinen.

Jeannine Geerts studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daar de drama-(opera)opleiding. Ze vertolkte diverse bekende operarollen, zong vijf jaar als soliste bij de Hoofdstad Operette en verdiende haar sporen in musicals (o.a. ‘Les Miserables’).
Jeannine is actief als tv-actrice en zanglerares, en was oprichtster van Fadango.
Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant, die o.a. studeerde bij Carel Kraayenhof.
Als bandoneonist speelt hij veel Argentijnse tango’s en maakt regelmatig cross-overs naar jazz, pop en fado. Hij is een ervaren docent en tango-arrangeur.
Mirek Walton is een jonge gitarist, pianist en componist, die cum laude afstudeerde aan het Conservatorium van Rotterdam. Ook hij richt zich op andere stijlen als jazz en wereldmuziek.
Suze Stiphout is sinds kort bij Fadango. Ze studeerde contrabas aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Na haar klassieke studie heeft ze zich verdiept in jazz, latin, tango en Arabische muziek.

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.
Kaartverkoop en reserveren:
via de website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch 0252-465555