Datum: 20-06-2019 - 11:17
11
apr
'19
Informatiemarkt nieuwe brug in Meerkoet trekt veel belangstellenden.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Informatiemarkt nieuwe brug in Meerkoet trekt veel belangstellenden.

De gemeente Haarlemmermeer hield samen met de gemeente Lisse op woensdag 10 april een informatiemarkt voor haar inwoners over meerdere onderwerpen. De nieuwe brug en aanleg van nieuwe ontsluitingswegen, de toekomstige uitbreiding van Lisserbroek en tal van andere items zorgden.....

voor een overvolle huiskamer en grote zaal. Ook het aantal groepen dat zich presenteerde was divers. Zo verwelkomde het team van RK basissschool De Reiger je direct bij binnenkomst en stond er naast hen team sportservice Haarlemmermeer. Even verderop kon je uitleg krijgen over het aanvragen van allerlei fondsen.

Dhr. Chris Clemens maakt van de gelegenheid gebruik om zoveel mogelijk partijen te spreken. Clemens zit met zijn bedrijf direct achter de ijsbaan: "Ik heb in principe het oudste bedrijf in de Haarlemmermeer en de nieuwe weg gaat er dwars door heen. Nu kan ik wel bezwaar gaan maken, maar ik probeer liever om mee te schaken. Vandaar dit met zoveel mogelijk mensen probeer contact te maken. Ik probeer mijn voordeel ermee te doen en een verblijfsverplaatsing te gaan doen. Ik zit er vanaf 1880 en zeg: Pak hem nu meteen door jongens, schakel door en pak het goed op." Hij heeft al verschillende keren vooroverleg hierover gehad en is tevreden over de samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer. Het bedrijf grenst aan recreatiegebied Zwaansbroek van 100 ha. (200 voetbalvelden). Het bedrijf van Clemens zelf is 4 Ha groot.

Een buurtschool.

De Reiger werkt samen met allerlei organisatie in Lisserbroek, waaronder Kagia en het dorpshuis. Eén van de teamleden: "wij willen op deze avond laten zien wie wij zijn. Iedereen heeft een uitnodiging gehad en wij willen ons graag presenteren."

Wethouders

Medewerkers vanuit de provincies Noord -  en Zuid - Holland waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook de wethouders  Jolanda Langeveld (Lisse) en Marja Ruigrok zijn namens de gemeenten aanwezig. Ruigrok: "Ik vind het mooi te zien dat er zoveel belangstelling is. Mensen hebben de behoeften om te zien wat er gaat gebeuren." Zelf is ze net als wethouder benoemd en voor Ruigrok voelt het aan als het al meerijden in een elektrische bus: de grote lijnen liggen vast en het gaat meer om details, maar ook om persoonlijke betrokkenheid van mensen die hierdoor geraakt worden. Met een aantal mensen gaat Ruigrok en Langeveld nog 'keukentafelgesprekken' voeren.

Ruigrok verwacht dat er wederom een dergelijke avond gehouden gaat worden als er weer meer duidelijk geworden is.

Aanmelden voor een werkgroep

Leonie Campfens, communicatieadviseur bij de gemeente Haarlemmermeer: ' Vanaf 18.45 uur stonden inwoners in de rij om de markt te bezoeken. Ruim 250 belangstellenden kwamen op de markt af. De markt was breed opgezet met informatie over lopende projecten,  zoals de reconstructie van een deel van de Hillegommerdijk en de aanleg van een Groene Parel; een mooi stuk groen met daarin robuuste banken en oplaadplekken voor e-bikes. Ook stonden NMCX (Centrum voor Duurzaamheid) Nieuwe Pioniers en Meerwaarde op de markt om bezoekers te informeren. Provincie Noord-Holland, Zuid-Holland en gemeenten Lisse en Haarlemmermeer vertelden gezamenlijk over het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) project: de brug over de ringvaart en de tracékeuzes. Met de bouw van de nieuwe woonwijk De Waterkanten is altijd rekening gehouden met de aanleg van de busbaan en de nieuwe brug. Bussen, maar ook fietsers en wandelaars kunnen straks naast het Fioretti College de brug over naar Lisserbroek. Eerder is al besloten tot de aanleg van een lage, beweegbare brug. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een werkgroep om mee te denken. Aanmelden kan tot 15 april door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..