Datum: 21-02-2020 - 17:58
08
apr
'19
Wedstrijdverslagen dames en heren Hisalis: wisselend succes.
Geschreven door Caroline van den Bosch

Wedstrijdverslagen dames en heren Hisalis: wisselend succes.

Hierbij de wedstrijdverslagen van Hisalis Dames 1 en Heren 1, beide teams waren op bezoek bij WFHC Hoorn, met wisselend succes......

Heren 1 Hisalis verliest uit van nummer 2 Hoorn: 6-1

Het eerste herenteam van Hisalis was bij WFHC Hoorn op bezoek. Om nog kampioen te kunnen worden wilde de thuisploeg absoluut winnen en Hoorn maakte  vanaf het begin het spel. Toch had Hisalis na een kwartier een mooie kans toen Sam Hoekstra een scoop van zeker 40 meter gaf, die keurig in de stick van Deniz de Jong kwam. Zijn aanval in de cirkel resulteerde in een strafcorner voor Hisalis maar helaas zonder resultaat. Keeper Pim Vreeken stopte nog enkele gevaarlijke aanvallen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft maakte Boudewijn Broersen zelfs de 0-1 uit een strafcorner. Kort daarop kreeg Hoorn na een twijfelachtige belissing van de arbitrage een strafcorner tegen die de thuisploeg direct benutte: 1-1.  Na nog enkele aanvallen en strafcorners over en weer gingen de ploegen met gelijke stand de rust in.

In de tweede helft ging het al snel de verkeerde kant op voor Hisalis, binnen 10 minuten stond het 3-1 voor Hoorn uit een strafcorner en een strafbal na shoot op de doellijn. Hoorn bleef veel in balbezit en wist de score nog verder uit te bouwen tot 6-1.  

Dames 1 Hisalis wint bijna van koploper Hoorn: 3-3 gelijk spel

In alle vroegte vertrok Hisalis Dames 1 naar de West-Friese Hockeyclub Hoorn voor een moeilijke wedstrijd tegen de koploper van de poule. Met 20 graden en een zonnetje was het  een heerlijke hockeymiddag.

Aan het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen hard van start. Hisalis moest even wennen aan het waterveld, maar wist al snel haar eigen spel te spelen en te kunnen anticiperen op acties van Hoorn. Na een mooie pass naar voren kwam de bal bij Tess van Bochove die hem strak en hard voor de keeper sloeg waar Kim de Munk met een fraaie tip-in de 0-1 wist te scoren.

Daarna waren er acties over en weer en wist ook Hoorn  kansen te creëren. Na een goede opbouw kwam de bal bij Dominique Hoogendoorn en zij wist de 0-2 te maken. Dit was een onverwachte voorsprong wat voor een prima sfeer in de Hisalis ploeg zorgde.
Vlak voor rust had Hoorn een mooie kans en wist deze te benutten zodat Hisalis met een 1-2 stand  de rust in ging.

Het bleek moeilijk te zijn voor Hisalis om de spirit van de eerste helft vast te houden in het begin van de tweede helft. De focus leek een beetje weg en Hoorn kon met een snelle opbouw profiteren en al snel de gelijkmaker scoren: 2-2. Het bleef de hele tweede helft spannend met aanvallende acties van beide partijen. De Hisalis verdediging passte na een counter strak op Michelle Wijnhout die drie spelers van Hoorn voorbij sprintte richting de cirkel. De aanvalster sloeg de bal beheerst in het net over de keeper heen die liggend  tevergeefs probeerde deze aanval af te weren.

Hoorn zette een tandje bij en creëerde kans na kans, maar Hisalis keeper Laura Vos was in grote vorm en hield met legguards, handschoen en stick alle ballen uit haar doel. Zij werd “woman of the match”. Helaas voor Hisalis lukte het Hoorn in de slotfase toch nog om een kans te benutten waardoor de eindstand 3-3 werd.

Met een voldaan gevoel kon Hisalis het veld verlaten en plaats maken voor Hisalis Heren 1  die ook de strijd tegen WFHC aan gingen.

Verslag Dames 1: Veerle de Nes

Caroline van den Bosch
PRCOM HC Hisalis