Datum: 20-02-2020 - 23:52
03
apr
'19
Openbare laadpalen voor Lisse.
Geschreven door Gemeente Lisse

Openbare laadpalen voor Lisse.

Vanaf nu kunnen inwoners van Lisse een openbare elektrische laadpaal aanvragen.Hiermee krijgen inwoners de mogelijkheid om elektrische en hybride auto’s ook in de openbare ruimte in Lisse op te laden. Het college zet hiermee weer een stap in de goede richting naar een energieneutraal Lisse....

De gemeente Lisse kreeg regelmatig verzoeken van inwoners voor het plaatsen van een openbare laadpaal. Deze verzoeken konden nog niet ingewilligd worden. Daar is verandering in gekomen door het opstellen van nieuw beleid en aangepaste beleidsregels voor plaatsing van openbare laadinfrastructuur. Het bedrijf Allego gaat in eerste instantie de aanvragen en plaatsingen van de laadpalen in Lisse op zich nemen.

Aanvragen laadpaal

Geen eigen oprit? Dan kunt u via www.openbaarladen.nl een openbare laadpaal aanvragen. Aan de aanvraag en de plaatsing zijn geen kosten verbonden. Gebruikers betalen via een pasje voor de afgenomen stroom. Een aanvraag duurt minimaal zestien weken. Dit lijkt lang, maar voor het plaatsen van de paal moet een verkeersbesluit genomen worden. Een verkeersbesluit ligt vervolgens zes weken ter inzage.

Oplaadplek

De openbare oplaadplek kan door iedereen gebruikt worden om de auto op te laden. Op de plek kan daarmee niet meer ‘gewoon’ geparkeerd worden. Aanvragers van een openbare laadpaal doen er verstandig aan om buurtgenoten te informeren over de aanvraag. Allego kiest de locatie van de laadpaal op basis van de gegevens van de aanvrager en richtlijnen vanuit de gemeente Lisse.