Datum: 09-07-2020 - 20:05

banner 5 juni gemeente 2

27
mrt
'19
Ekaterina Levental terug in het Koetshuis.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Ekaterina Levental terug in het Koetshuis.

Op zondagmiddag 31 maart treedt mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof met haar muziektheatervoorstelling ‘De Grens’. Deze voorstelling is gebaseerd op haar dagboekfragmenten, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland....


In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina vertelt, acteert, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. (duur circa 70 minuten)

‘De Grens’ is het vervolg op de succesvolle voorstelling ‘De Weg’. Daarin vertelt Ekaterina over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. ‘De Grens’ begint daar waar ‘De Weg’ eindigt.
In 2016 trad Ekaterina op in het Koetshuis met ‘De Weg’. Vorig seizoen bracht zij er met pianist Maurice Lammerts van Bueren het Russische liederenprogramma ‘De Zilveren Tijd’.
Ook trad ze al op in het programma Podium Witteman.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het Master Diploma met onderscheiding.
Ze volgde Masterclasses en workshops bij onder andere Nelly Miricioiu, Charlotte Margiono, Christoph Prégardien en Jard van Nes.

Het concert begint om 14:00 uur. Het Koetshuis is open vanaf 13:30 uur.
Kaartverkoop en reserveren:
website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch 0252-465555

Tekst en foto met dank aan Keukenhof.