Datum: 19-08-2019 - 03:18
16
mrt
'19
Diploma's en Lintjesregen op korpsavond brandweer. (FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Diploma's en Lintjesregen op korpsavond brandweer. (FOTO'S)

Vrijdagavond 16 maart werd de jaarlijkse korpsavond van brandweer Lisse gehouden. In de remise van de kazerne werden door een foodtruck de nodige voorbereidingen getroffen om alle genodigden na het officiële gedeelte lekker te verwennen........ 

Bingo. Daar kond de stop niet goed tegen en wat restte was een duistere kazerne, waarbij de withemden nog enig licht weerkaatsten. Iedereen wachtte geduldig af en met zoveel vrijwilligers zit er vast wel een elektricien  tussen.

Ploegchef  post Lisse Arco Tuinier nam als eerste het woord en blikte terug op 2018. Het museum dat door een tweetal vrijwilligers dit jaar opgenomen is als onderdeel van de kazerne was hierbij zijn eerste aandachtspunt. De ruim 30 vrijwilligers rukten 257 keer uit: 70 x voor een brand, 44 x voor een automatische melding, 130 x voor een hulpverlening en 13 x voor een first responsder inzet en dit alles door vrijwilligers gedaan. Burgemeester Spruit gaf aan dat de gehele gemeenteraad de brandweer waardeerde voor hun inzet, hun vakmanschap en bovenal alle werkzaamheden en opleidingen die gedaan moeten worden om brandweer te zijn. Spruit: "De bewondering was groot dat jullie dat er allemaal voor over hebben."

Jubilarissen.

Diploma's waren er dit jaar voor Martin van Blitterswijk en Mark Groeneveld, Bart in 't Veld en Herbert Willemsen. Het is goed te zien dat de behaalde diploma's terecht met trots geshowd worden en direct vereeuwigd op de foto worden gezet door echtgenoot en/of familie.

Jubilea:
Bart Hogervorst 10 jaar vrijwilligersmedaille
Helen Kortekaas en Remko Hulsebosch  12,5 jaar brandweerjubileum
Rudy Stolker, Nico Semp en Hans Tuiner: 15 jaar vrijwilligersmedaille
Henk v.d. Poll, Bart in 't Veld en Jan Zandvliet: 20 jaar vrijwilligersmedaille en brandweerjubileum