Datum: 25-09-2020 - 16:24
15
mrt
'19
'Onvergetelijke' rondleiding in Zwarte Tulp.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

'Onvergetelijke' rondleiding in Zwarte Tulp.

Vrijdagmiddag 15 maart vond er de ‘Onvergetelijke rondleiding’ in Museum De Zwarte Tulp plaats. In samenwerking met de Werkgroep Dementievriendelijk-Lisse en de rondleiders van het museum is dit project gestart om mensen met een dementie en hun mantelzorgers een leuke middag te bezorgen....

Dit kan door deze speciale rondleiding te geven met een kopje koffie na afloop of het museum te bezoeken om een kopje koffie te drinken in de wetenschap dat je welkom bent. In het belang van de inclusieve samenleving streeft het museum om de drempel voor iedereen zo laag mogelijk te maken. Zo start binnenkort ook een project voor blinden en slechtzienden.

15 Maart werd de rondleiding gegeven aan twee mensen met dementie in een ver gevorderd stadium en hun mantelzorgers. Het was een tweede pilot. De eerste pilot werd gegeven aan twee mensen met een lichte vorm van  dementie.  Een aantal leden van de Werkgroep Dementievriendelijk-Lisse en de rondleiders waren aanwezig.

Van de aanwezigen is toestemming tot gebruik van deze foto's gegeven. De foto's zijn gemaakt door Jan Paul Geerts, waarvoor dank.