Datum: 19-08-2019 - 03:20
23
mrt
'19
Uit je BOL gaan met......Hanneke van der Salm - Crezée.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met......Hanneke van der Salm - Crezée.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Hanneke van der Salm - Crezée.

Van wie ben je er een?

Ik ben opgegroeid in Almkerk in Noord-Brabant. Mijn moeder was thuis voor ons en mijn vader had een druk bedrijf in gewasbescherming.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug? 

Met veel plezier. Wij woonden buiten het dorp en ik wilde niets liever dan ín het dorp wonen zodat ik gemakkelijk kon spelen met mijn vriendinnen.  Die vriendinnen kwamen juist graag bij ‘ons mam’  omdat er altijd heel veel mocht en kon ze erg creatief was. Een paar jaar later genoot ik juist van de vrijheid, het buitenspelen en het fietsen tegen de wind in, want gek genoeg had je die wind bij ons altijd tegen.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Er zijn er zoveel, je kunt ze eigenlijk dagelijks vinden als je bewust om je heen kijkt. Mijn gezin zorgt natuurlijk voor veel geluksmomenten.

Waar word je gelukkig van? 

Nou, van heel veel eigenlijk. Geluk zit in jezelf, dus dan maakt het niet zoveel uit waar of wat je bent.  Ik krijg heel veel energie van spontane vriendelijkheid van anderen. Als je met kinderen werkt, kom je dat altijd tegen.

Wat zijn je hobby’s?

Ik ben niet zo’n hobby-mens.  Ik hou wel van mijn werk, mooie muziek, gezellig koken en eten met anderen en van sporten.

Je werkt bij ZieZo Leerlingbegeleiding en als Pedagoog op een basisschool. Hoe ben je tot deze specialisatie gekomen?

Dat weet ik eigenlijk ook niet zo goed. Ik ben begonnen als historica bij een museum, vast besloten vooral niet het onderwijs in te gaan. Maar ja, ik heb ook een lerarenopleiding gedaan en werd door de naburige school waarmee we regelmatig samenwerkten, gevraagd om een nieuwe locatie op te richten in Den Haag. Dat leek me wel leuk. En toen merkte ik dat ik wel gemakkelijk oplossingen kon bedenken met leerlingen die  om wat voor reden dan ook vastliepen ‘in het systeem’. Na een poosje wilde ik dat wat meer gefundeerd kunnen en ben ik Pedagogiek gaan studeren.  Na 16 jaar lesgeven en begeleiden op drie verschillende scholen in het voortgezet onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs ben ik voor mezelf begonnen. Toen een paar jaar geleden het ‘Passend Onderwijs’  zijn intrede deed, maakte ik mij grote zorgen. Het is een mooi idee, maar ik  had niet zo’n vertrouwen in de uitwerking van het plan. Maar die leerlingen en de ouders die geen toegang konden krijgen tot passende ondersteuning of tot het speciaal onderwijs… dat vond ik zo erg.   Er is dus werk genoeg om mijn ervaring uit het VO in te zetten zonder dat ik lesgeef. 
Nu kan ik zelf kiezen hoeveel en wanneer ik werk. Dat is erg makkelijk met een jong gezin.  Naast een eigen praktijkje werk ik nu vooral als Ambulant Begeleider en zie ik veel scholen vanbinnen.

Waar ben je vooral trots op?

Dat we een drie leuke spontane kinderen hebben. 

Wat is een eigenschap van jou die nog weinig mensen weten?

Ik hou echt niet van strijken.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list. 

Een mooie reis maken met onze kinderen.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Hanneke van der Salm - Crezée genomineerd?