Datum: 19-08-2019 - 03:39
17
mrt
'19
Dit college kan wel een kruiwagen gebruiken.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Dit college kan wel een kruiwagen gebruiken.

Zaterdag 16 maart stak het college van burgemeester en wethouders de handen uit de mouwen tijdens de actie NLdoet. Het college hielp mee bij de speeltuinvereniging De Bijenkorf.....

Nieuwe bezems vegen schoon.

Het nieuwe bestuur van de Bijenkorf zet zich sinds haar aantreden enorm in om de speeltuin een extra boost te geven. Er moest dan ook flink wat gebeuren: straatjes moesten gedeeltelijk opnieuw gelegd worden, het verfwerk vroeg om een kleurtje en het zand van de zandbak moest verschoond worden. Gelukkig was er een aantal vrijwilligers op de klusochtend afgekomen, waaronder burgemeester Spruit en haar drie wethouders. Spruit en van der Laan zetten de boel onder hoge druk, terwijl wethouder Langeveld zich in de zandbak nuttig maakte. Wethouder van der Zwet had een kruiwagen nodig om zijn collega in de zandbak aan het werk te zetten. De speeltuin zal de kruiwagen van de gemeente nog hard nodig hebben. Rond april wordt bekend gemaakt of de speeltuin recht heeft op subsidie vanuit de gemeente.

En na dit harde werken was het rond de middag natuurlijk heerlijk genieten van de pizza, die door La Fontana gratis gegeven werd.

NL doet
NLdoet vond dit jaar plaats op 15 en 16 maart en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
Het college deed mee met NLdoet omdat vrijwilligers onmisbaar zijn in onze samenleving. Ze zijn de spil van onze gemeenschap. Om dit kracht bij te zetten stak het college ook zelf de handen uit de mouwen.

Klussen
In Lisse hebben zich dit jaar 16 organisaties aangemeld met een klus. Zij zochten hiervoor vrijwilligers.