Datum: 20-05-2019 - 22:37
12
mrt
'19
Jongste kids Liusna naar toernooi.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Jongste kids Liusna naar toernooi.

Ook de beginnende volleyballertjes van Liusna mogen af en toe met alle regio verenigingen hun krachten laten zien. De start is op niveau 2, met 4 spelers in het veld, serveren over het net, gooien en vangen en ondertussen ook nog van plek wisselen....


Op zaterdag 9 maart had ik, Sabine in 't Veld,  de grote eer de jongste (6 tot 8 jaar) leden van Liusna te coachen als inval coach. Samen met Dana, Maryse, Lise en Faye was ik in Koudekerk. Zelf moest ik een beetje wennen aan het vroege tijdstip, 9 uur spelen, maar de meiden waren er helemaal klaar voor. Aan het begin van de wedstrijd even met elkaar warm gespeeld. We kenden elkaar al, want ik had al eerder de meiden een kleine gasttraining gegeven.


Even met elkaar kletsen voor het eerste wedstrijdje. Het enige dat ik de meiden gevraagd had was “het leuk en naar je zin hebben” en “juichen bij ieder punt”. Bij dat laatste werd ik toch nog best wat angstig aangekeken, “juichen?”. Ja juichen meiden, anders moet ik dat doen , wat door Faye werd bevestigd dat ik dat wel kon. Wat hebben we gejuicht met elkaar meiden! Genieten hoe blij en enthousiaster jullie werden na ieder punt. Nu scoorden jullie ook super veel! Lise die haar eigen krachten niet kent en super goed kan serveren en goed kan kijken waar de gaten zitten, Dana die zo goed kan vangen en mooi kan gooien, Faye die ook prachtig serveert, gooit en vangt en tot slot stoere Maryse die na wat aanmoediging in de laatste helft in de laatste paar seconden het aandurfde om voor het eerst een bal onderhands op de vangen waarna Lise de bal kon vangen!


7 van de 8 helftjes gewonnen, WOW! Super knap dames!

Tekst en foto/s met dank aan Sabine in 't Veld.