Datum: 25-08-2019 - 20:34
14
mrt
'19
Basisschool de Klarinet gaat sporten om andere kinderen óók te laten sporten!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Basisschool de Klarinet gaat sporten om andere kinderen óók te laten sporten!

Op woensdag 27 maart om 09:00 uur zal in het Mondriaanpark het startschot klinken voor de sponsorloop van basisschool de Klarinet. Ruim 400 leerlingen zetten zich die dag in om geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur....

Zij zullen dit fonds steunen door zoveel mogelijk rondjes te rennen tijdens de sponsorloop om hiermee een mooi geldbedrag op te halen. Er wordt niet alleen geld opgehaald door de sponsorloop, maar worden er nog bloemen verkocht, is er een loterij en zelfs een markt waar creatieve werkjes van de leerlingen worden verkocht. Ook worden er door verschillende organisatie clinics gegeven om te laten ervaren dat sport en cultuur voor kinderen belangrijk zijn.
75% van het opgehaalde geld gaat naar dit goede doel. De overige 25% wordt gebruikt om het schoolplein op te knappen.

De Klarinet vindt het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om deel te nemen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn. Voor ruim 378.000 kinderen in Nederland uit gezinnen die moeten rondkomen van een bestaansminimum is dit niet vanzelfsprekend. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kansen aan deze kinderen door een lidmaatschap te waarde van €225 van een sportvereniging of culturele organisatie en de benodigde attributen te betalen.

Per opgehaalde €225 kan er één kind uit Lisse een kans geboden worden. Het doel van deze loop is natuurlijk om een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen. Om uiteindelijk zoveel mogelijk kinderen door het fonds te laten helpen moeten de leerlingen die de sponsorloop afleggen natuurlijk aangemoedigd worden. Doneer via de actiepagina van de school  en sta op 27 maart om 09:00 uur langs de route om de leerlingen te supporteren rondjes te blijven rennen. Zo gaan we met z’n allen voor een mooi geldbedrag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur!