Datum: 20-05-2019 - 23:51
11
mrt
'19
Wedstrijdverslagen dames en heren Hisalis 1.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen dames en heren Hisalis 1.

Het waren de eerste veldcompetitiewedstrijd van 2019 na de zaalhockeycompetitie. Beide eerste teams van Hisalis wonnen overtuigend hun wedstrijd....

Heren 1 Hisalis zet thuis Woerden opzij met 2-0

De bezoekers uit Woerden gingen offensief van start in storm- en regenachtige omstandigheden tegen Hisalis Heren 1 die hun eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie speelden in Lisse. Toch had Hisalis weinig moeite met dit spel en kon zelf de aanval telkens solide opbouwen. In eerst instantie ging het spel gelijk op met kansen en counters voor beide teams.

Na 20 minuten werd het 1-0 voor de thuisploeg Hisalis toen Sven Cozijn zijn push met de strafcorner hoog in het net kon slepen. De scheidsrechters lieten veel toe, zodat beide teams nogal fysiek konden spelen met af en toe wat gevaarlijk spel.
 
Kort na rust speelde de linksvoor van Hisalis de bal vanaf de achterlijn richting de strafbalstip. Hidde Kuiper wist met kunst en vliegwerk in duel met de keeper de bal over de doellijn te krijgen: 2-0. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. 

Foto's Auke Hoekstra

Dames 1 Hisalis presteert top tegen Shinty: 2-1 winst thuis

In de thuishaven van Shinty in Driebergen won de club vorig jaar nog met 5-0 van Hisalis, maar afgelopen zondag was het een heel andere wedstrijd in Lisse.

De eerste helft kwam Shinty nog tot een 0-1 voorsprong, maar net voor rust wist Hisalis de gelijkmaker te zetten. Kim de Munk bracht haar team op voorsprong door een fraai velddoelpunt in de tweede helft van de wedstrijd. Met deze winst maakt Hisalis een goede start na de winterstop en staat nu op een keurige 4e plaats in de competitie.

Caroline van den Bosch
PRCOM HC Hisalis