Datum: 20-05-2019 - 23:22
11
mrt
'19
Wedstrijdverslagen: goed weekend voor Les Boules Fleuries.
Geschreven door Taco Ringma

Wedstrijdverslagen: goed weekend voor Les Boules Fleuries.

Succesvolle 12e ronde van de Nationale Pétanque Competitie 2018-2019

Lbf1 slaat aanval op koppositie af !
In poule 3003 gingen de Lissenaren als mede koploper de strijd aan met nummer 3 PV Gouda dat met 2 punten achterstand op bezoek kwam. Elders speelde de ander koploper, De Spaanse Ruiter uit tegen de nummer 5. Vooraf leek daarom een overwinning nodig om de (gedeelde) koppositie te behouden. De thuisploeg ondervond hevige tegenstand, de ploegen bleken sterk aan elkaar gewaagd. Destijds werd in Gouda verloren met 5-3. Dat er na de eerste ronde een 3-0 voorsprong stond was prachtig, maar enigszins vertekenend. Gouda kwam sterk terug in ronde twee, won beide tripletten, en bracht alle spanning terug in de confrontatie want beide ploegen konden nog voor de winst gaan vanuit de 3-2 tussenstand. De wederom zeer spannende laatste ronde resulteerde in een 4-4 gelijkspel. Doordat De Spaanse Ruiter verloor is Lbf1 nu alleen koploper, met 1 punt voorsprong. Een goede uitgangspositie dus voor het slot van de competitie.

Lbf2 blijft winnen
Een rechtstreekse confrontatie voor plek 3, het hoogst haalbare voor Lbf2. De nummer 3 kwam naar Lisse. Eerder, in Pijnacker, verloor Lbf2 met 6-2! Dat beloofde wat in Lisse. Er was 1 punt achterstand op Folâtre2, maar die ploeg heeft 1 partij meer gespeeld. Door te kiezen voor het grove speelveld ontstond een thuisvoordeel. Hoewel de partijen spannend verliepen kwam Lbf2 met 3-0 voor. Na de tweede ronde was het 4-1. En na de 3e ronde een in elk geval op het scorebord zeer overtuigende 6-2. Waarmee de 3e plek heroverd is. Folâtre krijgt nog maar 1 kans om punten te pakken, Lbf2 krijgt er 2. Maar beide ploegen spelen alleen nog maar tegen de twee huizenhoge titelfavorieten. Vanaf hier is het behalen van punten dan ook geen simpele zaak. Dat lijkt gunstig voor Lbf2 waar het gaat om plek 3.

Lbf3 grijpt laatste strohalm
In de strijd om lijfsbehoud zit je als Lbf3 niet direct te wachten op een bezoek van de nummer 1. JBV Bulderbaan 1. Zeker niet omdat die ploeg bij een goed resultaat kampioen kon worden. Des te indrukwekkender was het dat Lbf3 met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten. Doordat na ronde 2 een 3-2 tussenstand was ontstaan leek een stuntje mogelijk. Dat lukte eigenlijk best, een 4-4 gelijkspel was het resultaat. Weer een stapje in behoud van deze klasse.

Lbf4 blijft winnen
De ploeg die niet gelijk kon spelen. Kon. Want het werd 4-4 bij het bezoek aan de buren in Hillegom. Het combinatieteam JBH2/DVV1 van Hillegommers en Sassenheimers had eerder in Lisse een ruime 6-2 overwinning behaald. In Hillegom namen de Lissenaren via 2-1 en 4-1 een voorschot op wraak. Het mocht niet helemaal zo zijn. De laatste speelronde ging alles verloren in het nostalgische onderkomen in Hillegom. Aangezien er voor beide ploegen in de competitie verder niets meer op het spel staat is dat een uitslag waarmee te leven valt. 

(Zie ook de site van de NJBB )

Tekst en foto's met dank aan Taco Ringma.

{gallery}4558{/gallery}