Datum: 20-05-2019 - 23:41
11
mrt
'19
Knallende officiële opening Hotel De Lis.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Knallende officiële opening Hotel De Lis.

Op 9 maart 2019 vond de officiële opening van Hotel De Lis plaats door Willem Heemskerk, voorzitter Bloemencorso Bollenstreek. Arnold Spoor runt het hotel samen met zijn vrouw Esmée....

Hiermee gaat voor beiden een droom in vervulling. Ze wilden samen altijd iets in de horeca beginnen.

Arnold en Esmée hebben de hogere hotelschool gevolgd. Arnold komt oorspronkelijk uit Gouda en Esmée uit Rotterdam. Samen wonen ze nu in Zoetermeer. Arnold werkte als assistent bedrijfsleider bij landgoed Tespelduyn. Esmée had al eerder bij hotel de Duif als receptionist gewerkt. Na haar zwangerschap had ze even geen werk en besloot daarom bij Hotel de Lis naar binnen te stappen; "ik kende het pand en weet waar alles zit." Na een gesprek met de eigenaar van het pand werd aan haar gevraagd of Esmée De Lis wilde overnemen. Met een baby van 9 maanden thuis kon ze dit niet alleen en zo kwam Arnold het managementteam versterken.

De ontbijtruimte is klaar en de gemeente heeft de drank- en horecavergunning afgegeven, waardoor de fraaie bar nu ook echt gebruikt mag worden. De suites en badkamers hebben een make - over ondergaan

Hoog bezoek na een heerlijke overnachting.

Eén van de aanwezige gasten was oud wethouder Harry Smith. Smith was jarenlang gemeenteraadslid in Lisse. Van 1986 tot 1991 was wethouder met onder andere ruimtelijke ordening en sportzaken. In augustus 1991 werd hij burgemeester van Muiden. In 2005 ging Smith met pensioen. Als Wethouder heeft hij de eerste paal van het hotel in juni 1990 geslagen en in juli 1991 het hotel officieel geopend. Spoor vond dit zo bijzonder dat Smith samen met zijn vrouw een gratis overnachting in Hotel De Lis kregen aangeboden.

Changing the world

Voorzitter Willem Heemskerk zag een overeenkomst tussen het bloemencorso en hotel de Lis. Aan de buitenkant lijkt er weinig veranderd te zijn. Op bestuursniveau is er echter binnen het corso flink wat veranderd. Het bestuur is uitgebreid en geprofessionaliseerd. Heemskerk: "De buitenkant van het hotel is hetzelfde gebleven, maar binnen is er een heel andere sfeer ontstaan." Changing the world, het thema van het bloemencorso maar ook een andere wereld IN hotel de Lis.

Zoals de lis als bloem zijn kleuren aan de wereld laat zien, zal ook hotel de Lis zich presenteren, zoals de confetti die uit de ballon knalt.