Datum: 31-05-2020 - 14:43

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

15
mrt
'19
Young Pianist Foundation in het Koetshuis van Landgoed Keukenhof
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Young Pianist Foundation in het Koetshuis van Landgoed Keukenhof

Op dinsdag 19 maart aanstaande wordt in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof  het jaarlijks concert van de Young Pianist Foundation gehouden. Deze stichting organiseert om de drie jaar een concours voor jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten......

Tijdens het concert in het Koetshuis treden Carlos Marín Rayo en Rik Kuppen op. Bij de finale op 9 en 10 februari jongstleden in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam werden zij respectievelijk tweede en derde.  

Carlos Marín Rayo won bij het concours de publieksprijs.
Hij volgt momenteel de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Frank van de Laar. Eerder studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in Madrid. Carlos is prijswinnaar van diverse concoursen, waaronder de Euterpe International Piano Competition in Corato (Italië) en de Albacete Jeunesses Competition (Spanje).
Hij heeft opgetreden op tal van bekende podia in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Nederland. Ook trad hij al op als solist in diverse grote pianoconcerten.
Bij dit concert speelt Carlos Marín Rayo werk van Schubert (Sonate opus 143), Gómez-Chao Porta, Schönberg, Berg en Thomas Beijer.

Rik Kuppen behaalde in 2017 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ellen Corver. In het eerste jaar van zijn conservatoriumstudie won hij de landelijke finale van het Prinses Christina Concours, wat hem concerten en tournees in Mexico, Malta en Kroatië opleverde.
Rik is ook succesvol als begeleider van vocalisten. Dat resulteerde in de prijs voor jong getalenteerd lied-pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours te ‘s-Hertogenbosch in 2015. In 2017 was hij finalist in de Dutch Classical Talent Competition.
Rik Kuppen speelt bij dit concert werk van Debussy, Beethoven (sonate op.22) en Janácek.

Het concert begint om 20:15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19:30 uur.
Kaartverkoop en reserveren:
website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch 0252-465555

Tekst en foto met dank aan Keukenhof.