Datum: 20-05-2019 - 22:31
08
mrt
'19
Dromen en Doen week op Fioretti College Lisse voor betere studiekeuze.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Dromen en Doen week op Fioretti College Lisse voor betere studiekeuze.

De leerlingen van 4havo gaan volgende week een spannende week tegemoet. Zo'n honderd leerlingen gaan aan de slag van een van deze challenges. 50 Andere leerlingen hebben een eigen stage......

Maandag start de week met een kick-off PWS. De leerlingen krijgen workshops op het gebied van het opzetten van een onderzoek, samenwerken, bronnen en interviews en enquêtes. Deze worden verzorgd door oud-leerlingen en studenten van de Hogeschool Leiden. Daarna gaan ze een week keihard aan de slag. 

Leerlingen uit 4 HAVO gaan in groepen een challenge aan. Deze challenge of stage zijn tevens het begin van hun profielwerkstuk. Samen met ondernemingen uit Hillegom en Lisse wordt deze gedurende de week uitgewerkt. Leren ondernemen waarbij het gaat om samenwerken, communicatie, creativiteit en zelfreflectie. Hiermee worden de leerlingen geholpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Dit blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig te zijn, waardoor veel leerlingen in het eerste jaar van hun vervolgopleiding afhaken en eventueel gedurende enkele maanden thuis komen te zitten. De Dromen en doenweek helpt bij een bewustere studiekeuze.

Voorbeelden:

challenge Een vol restaurant in De Oude Pastorie

Welke psychologie komt er allemaal voorbij in een restaurant? Ga op onderzoek en laat mensen meer consumeren! 

challenge Cafémania bij De Oude Pastorie

Heb jij altijd al eens een restaurant willen runnen? Probeer het uit en serveer een zakelijk diner aan het eind van de week! Let op: je bent bij deze challenge op donderdagavond ook bezig!

challenge Meester of juf voor een week  op de Johannesschool

Kun jij je staande houden voor de klas en een aantal leuke lessen geven op een basisschool?

Bekijk de challenges.

Op vrijdag is de feestelijke afsluiting in de aula. De leerlingen presenteren dan wat de challenge en de stage voor hen heeft opgeleverd. Dit alles zal gebeuren in een marktachtige setting.