Datum: 20-05-2019 - 22:29
15
mrt
'19
Er is altijd plaats voor enthousiaste koorleden bij Route 66.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Er is altijd plaats voor enthousiaste koorleden bij Route 66.

De geboorte van ons 50+ koor Route 66 Lisse komt er na een advertentie in het Lisses Nieuwsblad van 29/02/2014. Daarin nodigt Rob van Dijk muzikale personen uit om gezellig met hem vnl. vierstemmige Amerikaanse songs uit de vorige eeuw te gaan zingen......

Vrolijke nummers zoals: Route 66, Singing in the rain, Side by side, Old man river, In the mood etc.
De belangstelling was onverwacht groot: 28 zangers kwamen enthousiast in de 1e week, 52 in de 2e, en al snel 66 bij de officiële start op 01/04/2014, ( en dat is dus geen 1 aprilmop ). Trouwens wie kan er een leukere start van de week bedenken dan op maandagmorgen van 9.30 -11.45 uur te gaan zingen in het gebouw van Da Capo, Hannie Schaftstraat 2 te Lisse.

Rob van Dijk was na zijn 65e gaan bedenken hoe hij weer een zinvolle tijdsinvulling in muziek kon geven en zo begon hij in 2009 in Hoofddorp met dit genre en deze kooropzet. Maarssen volgde in 2012 en nu dus in Lisse met deelnemers uit de gehele Bollenstreek. Over Rob van Dijk, onze energieke dirigent maar ook pianist, organist, componist en arrangeur zijn boeken vol te schrijven, nationaal en internationaal befaamd na optredens in concertzalen, voor radio en televisie.

Het essentiële is dat hij uit een bijzonder muzikaal nest kwam samen met zijn 2 jaar oudere broer Louis, waarmee hij veel muzikaals beleefde op piano en orgel, klassieke muziek uiteraard, maar ook jazz. In zijn jeugd wist Rob bij moeder’s afwezigheid de sleutel van het orgel te vinden en dan speelden zij op het orgel van de Prinsesse Kerk in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.
Hij trad op met toonaangevende musici, dirigenten, solisten, vele koren en gaf talloze uitvoeringen; hij was hele weekenden onderweg van Middelburg tot Drachten met vaak zijn eigen apparatuur in de achterbak van de auto. Dan kwam hij wel eens ’s maandagsochtends aan met: “Dat was weer een kort nachtje!“ Gelukkig kan hij er met een paar uurtjes slaap weer goed tegenaan. Nooit chagrijnig, super humoristisch, nooit op de man afgevend, altijd positief en complimenteus: “ Menig koor kan jaloers zijn op onze bassen!”. Gevleugelde uitspraken: “je hoeft niet naar me te kijken, als je me maar ziet” ( bij tempowisseling of inzet ). Over Rob zijn we nooit uitgepraat!

In de afgelopen jaren kenden we met een stabiele koorbezetting ook enkele hoogtepunten. Hier volgt een opsomming.
We begonnen onze triomfreeks met een Korendag in Lisse bij de Pauluskerk op vrijdag 13/02/15. We traden op met het symfonieorkest van Da Capo in het Fioretti College op zondag 31/01/16. Vrijdagavond 21/10/16 was ons Half-Lustrumconcert in de Nachtegaal. We gingen uit ons dak op 15/01/17 in de Grote zaal in Paradiso in Amsterdam, wat een belevenis! Een “Zondag Open” concert in de Beukenhof te Lisse op 28/01/18 in samenwerking met de Paraplu. We hebben zelfs al drie keer meegedaan op Open Monumenten Dag.
En dan die talrijke maandagochtend concertjes in de verzorgings- en verpleeghuizen van Hillegom, Lisse, Nieuw Vennep, Alphen, Noordwijk, Sassenheim en Hoofddorp, waar we altijd goede sier maakten met onze advokaat met slagroom.

Fijn dat Fonds 1818 de mogelijkheid van “Koren zingen voor ouderen” ook nog financieel ondersteunt.
De sfeer is prettig, gemoedelijk, je bent er welkom en niet verplicht om bij elke repetitie aanwezig te zijn. We hebben een lief- en leed-pot, organiseren zelf een kerstlunch of nieuwjaarsborrel, een zomerfeest of activiteit, waar bijna iedereen aan mee doet. Zo hebben wij ons lustrumfeest al ingepland op zaterdag 23 maart bij “Les boules fleuries” de Jeu de boules vereniging te Lisse.
Wellicht gaan we nog eens een busreis maken, waarbij we zingen: “Open the door, let the audience in”, of out.

Als u genoten heeft, hopen wij dat wij u welkom mogen heten als nieuw koorlid. Ga dan zeker even naar de website, waar u wat meer gegevens kunt vinden.

Eric Prince, van Route 66 Lisse.

 Lees ook: Route 66 viert zijn eerste lustrum.