Datum: 19-08-2019 - 04:24
24
feb
'19
Uit je BOL gaan met......Jeanet van der Laan.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met......Jeanet van der Laan.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....wethouder Jeanet van der Laan..

Van wie ben je er een?

Ik ben een dochter van Frans van der Laan en Nel Grimbergen, echte Lissers. Zij hebben 3 kinderen; ook nog mijn broer Michael en zusje Petra.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Wat wel een mooi verhaal is, is dat wij de laatstgeborenen zijn op het landgoed Keukenhof; in huisje Lammetje in ‘t Groen. Wij hadden het leuk met elkaar en nog. We speelden veel spelletjes en ik voetbalde eindeloos in de tuin, op de parkeerplaats bij de AH of op de voetbal. Onvergetelijk waren ook de rondjes die we op zondag gingen rijden. Terwijl mijn moeder maar bleef volhouden ‘hoe gezellig’ dit wel niet was, vlogen wij, de kinderen, elkaar in de haren op de achterbank. Als familie waren we hecht en nog, ook met alle aanhang erbij. Mijn ouders hebben altijd hard voor hun geld gewerkt en leerden dat ook aan ons. Werk en leer hard, doe goed en heb wat voor elkaar over.

Een onroerend, emotioneel moment uit je leven.

Een emotioneel moment voor mij was het Europees Kampioenschap van de Oranjeleeuwinnen. Ik ben jarenlang voetbalinternational geweest en jaar in jaar uit ben ik een uitzondering geweest, want voetbal was te min voor echte meisjes. Het EK heeft een gevoel van gelijkwaardigheid gegeven; jongens hebben gezien dat vrouwen wel kunnen voetballen en meisjes hebben rolmodellen gekregen. Dat is goud waard.

Wat zijn je hobbys?

Voetbal is dus mijn grote passie en het houdt me fit. Ik speel in de Veteranen 1 van FC Lisse, met mijn man, broer en vader o.a. Ook breng ik veel vrije tijd door met ons gezin, ik wil mijn 3 zoons zien opgroeien; het gaat al veel te snel.

Je was docent op het Fioretti College Lisse en maakt een carrière switch naar het wethouderschap.

Het wethouderschap is toch een prachtige uitdaging. Ik heb de leukste baan in het dorp! Daar ben ik echt trots op. Ik kom met veel mensen in contact en probeer goed te doen voor ons ‘dorp’. En natuurlijk mis ik het Fioretti, waar ik 17 jaar heb gewerkt. Dat mis ik nog iedere dag, maar nu kan ik op een andere manier iets voor het onderwijs betekenen.

Zekerheid met deze baan heb je voor vier jaar. Heb je voor jezelf al bedacht wat je zou gaan doen als je daarna geen wethouder meer zou worden?

Eigenlijk weet ik nog helemaal niet wat ik ga doen, na het wethouderschap. Ik ben pas een klein jaar onderweg en nog lang niet van plan om te gaan. Over 3 jaar mogen dan de kiezers bepalen of ik mijn werk goed heb gedaan. Daar ben ik heel nuchter in en dat is ook wel tekenend voor me. Ik wil me niet druk maken om dingen waar ik toch geen invloed op heb, maar wanneer ik wel invloed heb, dan zal ik er vol voor gaan.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Jeanet van der Laan genomineerd?