Datum: 17-08-2019 - 13:43
14
feb
'19
Eetcafé binnen één uur uitverkocht.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Eetcafé binnen één uur uitverkocht.

Het eetcafé van Salvatori is hot.Dat blijkt wel uit het aantal aanmeldingen. Deze overschrijdt ieder keer het maximaal aantal van 44. Dit was op woensdag 13 februari niet anders. Er bleek voor ongeveer 10 mensen alleen plek op de wachtlijst.....

Buurtbewoners kunnen op de maandag voor het eetcafé tussen half negen en negen uur bellen. Per telefoontje maximaal 2 personen. Zij krijgen hiermee voorrang boven de vrije aanmeldingen. Die kunnen tussen 9:00 en 9:30 uur pas bellen.

De voorbereidingen voor het Eetcafé beginen op woensdag 13 februari met een buurtbakkie met Atie. Vanaf 10:00 uur is iedereen welkom. Het kookteam begint rond 10:30 uur en gaat door tot ongeveer 13:00 uur. 's Middags wordt de laatste hand gelegd aan de maaltijd.
Vandaag is team Robert aan de beurt. Patricia Keasberry, Joke Clemens, Benita Verhoef en Robert Karreman zoeken een plekje in de kleine keuken. Joke staat even verderop de wortelen fijn te snijden, Benita heeft ook wat extra werkruimte nodig en gaat in de grote zaal aan tafel zitten. De kool moet eraan geloven. Enthousiast begint Benita de kool te ontdoen van de harde kern om vervolgens de rest in kleine reepjes te snijden: "Dit is het leukste werk dat ik ooit in mijn leven gedaan heb. Vrijwilligerswerk. En dat meen ik echt!" Ze heeft zich daarom voor 2 kookteams opgegeven en heeft vorige week ook gekookt.

Vandaag wordt er Indonesisch gekookt. Patricia is van Indonesische afkomst. Zij heeft dus de kennis, de kruiden en de kookboeken. Benita: "De oma van Patricia heeft zelf een kookboek geschreven. Het Indonesisch eten is erg geliefd. Er komen altijd veel mensen op af."

low budget.

De mensen betalen € 5,00 voor een heerlijke maaltijd. Consumpties kosten €0,50 en voor een biertje of wijntje mag € 1,00 betaald worden. Voor ongeveer €130,- worden de boodschappen gehaald. Verschillende ondernemers sponsoren iets. Zo is het gehakt vandaag van slager Clemens en geeft ook Baaij Fresh regelmatig vlees of vis. Benita:"We maken een kleine winst, maar de keuken moet nodig verbouwd worden. Er is te weinig plek en de keuken is te laag. Maar er is nu nog geen geld om dingen te gaan verbouwen."

een warm bad

Vanaf 17:30 uur komen de eerste mensen binnen. Bij binnenkomst eerst betalen. Iedereen krijgt dan een naamkaartje. Handig om het eerste contact te leggen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om de gezelligheid. Patricia: "Het is echt een warm bad. "

Foto's met dank aan Benita Verhoef.