Datum: 22-09-2019 - 03:53
13
feb
'19
Vitaal Lisse van start.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Vitaal Lisse van start.

Op zaterdag 9 maart 2019 gaat het Vitaal Lisse-project van start. Vitaal Lisse start onder begeleiding van o.a. de gemeente Lisse, Team Sportservice Zuid-Holland, FC Lisse, Sportfondsen Lisse, Welzijnskompas, Hisalis, KBO, De Spartaan en FunFit. Vitaal Lisse start met een fitheidstest voor de inwoners uit Lisse van 65 tot 70 jaar.,,,

Daarna volgt een beweeg introductieprogramma van 12 weken. De fitheidstest wordt gehouden in sporthal Ter Specke in Lisse. Inschrijven is hiervoor noodzakelijk.

Alle inwoners van 65 tot 70 jaar uit Lisse ontvingen rond eind januari een brief thuis. Deze brief geeft uitleg over het project Vitaal Lisse. In de periode van 18 tot en met 22 februari zullen vrijwilligers bij de mensen die nog niet gereageerd hebben langs de deuren gaan. Door deel te nemen aan Vitaal Lisse verbetert structureel de motorische fitheid en gezondheid van de potentiële deelnemers.

Fitheidstest

De eerste Vitaal Lisse activiteit is een fitheidstest van ongeveer 1,5 uur. Deze test vindt plaats op zaterdag 9 maart 2019 in sporthal Ter Specke in Lisse. Aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen wordt de algehele fitheid gemeten. Na de fitheidstest volgt een introductieprogramma van 12 weken. Dit programma bestaat uit een divers beweegprogramma. Na het introductieprogramma kunnen de deelnemers kiezen voor een vervolgprogramma. Onder leiding van dezelfde docent en met dezelfde groep gaan de deelnemers verder met bewegen bij verenigingen op en rond Ter Specke. Vitaal Lisse draait niet alleen om de gezondheid. Het is ook een sociale activiteit waarbij ontmoeting en gezelligheid centraal staat. Inschrijven kan via de brief die thuis afgeleverd wordt of via de website.

Vrijwilligers gezocht!

Ben u ouder dan 30 jaar en wilt u ondersteunen tijdens de fittest en/of bij het bezoek langs de deuren? U kunt dan contact opnemen met Marvin Straver van Team Sportservice Zuid-Holland, via 0174 – 244940 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er staat een vergoeding tegenover. Ook voor meer informatie over het project Vitaal Lisse kunt u met Marvin Straver via bovenstaande gegevens contact opnemen.