Datum: 12-11-2019 - 22:14
10
feb
'19
15 Jongeren met een goed doel voor ogen.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

15 Jongeren met een goed doel voor ogen.

Een groep gelovige jongeren van PKN Lisse hoopt in juli naar Oeganda te kunnen vertrekken om daar voor 3 weken mee te gaan werken aan de bouw van een school in Bukulula. Donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 februari werd er wederom een actie gehouden. Dit keer een flessenactie....

Eén van de jongeren: "Ondanks het slechte weer hebben we er een gezellige, maar vooral ook productieve avond van gemaakt."Wat zijn de jongeren al goed bezig met alle acties! Alle lege flessen zijn opgehaald en ingeleverd. In totaal hebben ze bijna 135 euro opgehaald. Ze hopen zoveel mogelijk acties te houden om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de reis naar Oeganda! Op dit moment is er 9570 euro opgehaald. Het doel is 24773 euro. Bijna 40 procent is er dus gefinancierd. Er zijn nog 130 dagen te gaan.

Als u ons ook wilt helpen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dan komen wij volgende maand uw verzamelde flessen ophalen.

Strijd tegen armoede.

Naast dat er geld nodig is voor de reis, willen de jongeren ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. Letterlijk en figuurlijk een steentje aan bijdragen. De 15 jongeren gaan hier 3 weken lang aan de slag.

Blik op Lisse stelt 2 leden aan u voor:

Janey-Ann Ligtenberg

Mijn is naam Janey-Ann! Ik ga mij het aankomende jaar inzetten om samen met een groep jongeren een onvergetelijke reis te maken naar Oeganda. We zullen hier samen met de lokale bevolking verder gaan bouwen aan de groeiende 'Real Shephard School'. Ik zie uit naar de reis, maar ook naar het traject vooraf waarin we met de jongeren een groep gaan vormen en verschillende acties zullen neerzetten om ons doel te bereiken.
Motivatie
Op zeventienjarige leeftijd ben ik zelf in Roemenië geweest, waar ik vrijwilligerswerk bij stichting “Licht in de duisternis” heb gedaan. Dit is een reis die veel indruk op mij heeft achtergelaten en die ik nooit zal vergeten! Ik ben erachter gekomen dat ik door het uitdelen van een beetje liefde en hoop, zelf zo veel liefde en hoop heb terug gekregen van de mensen daar.

Julia Clemens

Joe! Mijn naam is Julia. In Juli 2019 ga ik mee naar Oeganda. Voor die tijd proberen wij met z'n allen zo veel mogelijk geld op te halen, zodat wij de reis mogelijk kunnen maken.
Motivatie
Zelf heb ik nu een tussenjaar en in dit jaar wil ik meer betekenen voor anderen. Dit ga ik doen door middel van vrijwilligerswerk. Dat is namelijk een mooie manier om iets van jezelf aan een ander te geven. In juli ga ik met deze gezellige groep naar Oeganda om daar ons steentje bij te dragen. Ik hoop dat wij, als groep, een mooie tijd tegemoet gaan.
 Het belangrijkste is dat we de mensen in Oeganda gelukkig maken.
 We gaan ons best doen en ik kijk er enorm naar uit!

Wilt u meer informatie over onze reis, neem dan een kijkje op de crowdfundingsite.

 

Tekst en foto Jongerengroep Oeganda PKN Lisse