Datum: 21-02-2020 - 15:56
08
feb
'19
CNB ontvangt predicaat Koninklijk van commissaris van Koning.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

CNB ontvangt predicaat Koninklijk van commissaris van Koning.

De 100-jarige CNB kreeg donderdag 7 februari het predicaat Koninklijk uit handen van de Zuid-Hollandse commissaris van de Koning Jaap Smit. Smit feliciteerde CNB met het bereiken van de mijlpaal en wenste de organisatie succes met de 'uitdagingen van de komende tijd, zoals bijvoorbeeld de Brexit.'....

CNB is in 1975 ontstaan uit de fusie tussen de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland, opgericht op 16 januari 1919, en de Coöperatieve Veilingvereeniging Hollands Bloembollen Genootschap (HBG).

Viering eeuwfeest

Dat CNB het predicaat zou ontvangen, werd op 10 januari al duidelijk uit de boodschap van loco-burgemeester Kees van der Zwet van Lisse, tijdens de viering van het eeuwfeest. Burgemeester Lies Spruit van Lisse was gisteren zelf van de partij. “De gemeente is trots op dit bedrijf, het eerste in ons gebied dat het predicaat Koninklijk ontvangt.”

Blij met CNB

Ook Smit benadrukte dat de gemeente blij mag zijn met CNB. “De gemeente is een onderscheiden onderneming rijker. Het is een bedrijf dat bewijst dat het tegen een stootje kan én dat van onbesproken gedrag is. Daarom heeft het de Majesteit behaagd CNB het predicaat Koninklijk toe te kennen.”

Bijzonder bedrijf

CNB-directeur Leo van Leeuwen (rechts op de foto) toastte na ontvangst met Smit, Spruit en de medewerkers in Lisse en Bovenkarspel op het predicaat. “Het is een bijzonder bedrijf en dit is een unieke ervaring”, aldus de trotse directeur.

Info en foto: www.greenity. nl

Eerder verscheen: CNB bestaat 100 jaar.