Datum: 21-02-2020 - 17:53
08
feb
'19
Fioretti College overhandigt cheque aan Stichting Puntenburg.
Geschreven door Sebastiaan Duivenvoorde

Fioretti College overhandigt cheque aan Stichting Puntenburg.

Vlak voor de kerstvakantie vond op het Fioretti College in Lisse een kerstfair plaats. Het doel was geld in te zamelen voor een goed doel.  Het goede doel was Stichting Puntenburg, deze stichting stelt zich als doel paarden te trainen voor het rijplezier van speciale kinderen.....

Denk hierbij aan kinderen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking. De paarden hebben een gunstige, revaliderende werking op de kinderen. Het betekent voor veel kinderen even bevrijd te zijn van hun rolstoel en beperkingen. Het rijden vraagt concentratie en een reactie van het hele lichaam. De natuurlijke cadans van het paard biedt ontspanning en plezier.

Sigrid Kunnen van Stichting Puntenburg: “We hebben jullie donatie gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe pony voor de stichting. Twee weken geleden is pony Happy aangeschaft. Naast de aankoopkosten is er ook een keuring door de dierenarts uitgevoerd om er zeker van te zijn dat Happy niets mankeert. Ook is het zadel dat bij de aanschaf zat nagekeken en aangepast zodat hij goed past. Vervolgens moet Happy getraind gaan worden zodat hij ingezet kan worden voor het paardrijden met kinderen met een beperking.”

Het opgehaalde bedrag bedroeg maar liefst 3000 Euro. Vrijdag 8 februari is de cheque op het Fioretti College Lisse door klas 2M3 overhandigd aan de Stichting Puntenburg.

Met dank aan Sebastiaan Duivenvoorde voor tekst en foto.