Datum: 25-08-2019 - 20:44
09
feb
'19
Eerst boek 'De veredeling van bloembollen' uitgereikt. (+VIDEO)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Eerst boek 'De veredeling van bloembollen' uitgereikt. (+VIDEO)

Cathy Osselton, veredelaar bij Hobaho by Dümmen Orange, heeft het eerste exemplaar ontvangen van het nieuwe boek De veredeling van bloembollen. André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie, reikte het boek aan haar uit. De veredeling van bloembollen is een uitgave van de Bollenacademie........

 Hoogendijk: “Het sortiment bloembollen verandert constant, bij het ene bolgewas sneller dan bij het andere. Ook de veredelingstechnieken veranderen. Daarnaast veranderen ook de eisen van consumenten en producten. Een mooie bloem blijft uiteraard het uitgangspunt, maar er komen steeds meer factoren bij. Klimaatverandering en een steeds smaller pakket aan gewasbeschermingsmiddelen vragen bijvoorbeeld om bollen die van nature weerbaar zijn. Succesvolle veredeling is en blijft de basis van een gezonde bloembollensector.”

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project wordt kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten.

In het boek staat informatie over alle zaken die betrekking hebben op de veredeling van bloembollen. Naast de technische aspecten gaat het dan onder meer ook over het bepalen van een veredelingsdoel en over een succesvolle marktintroductie. Het boek wordt gedrukt ‘on demand’ en is verkrijgbaar voor € 59,- (inclusief verzendkosten). Ook de overige uitgaven van de Bollenacademie zijn te koop bij het Ontwikkelcentrum.

Stichting Bollenacademie

Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies met als doelen om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen. De publicatie van De veredeling van bloembollen wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt.logo bloemen 150


Auteur: Stichting Bollenacademie

neem een kijkje bij een tulpenteler


Bloemen koop je natuurlijk bij Naturals Lisse