Datum: 21-02-2020 - 17:56
05
feb
'19
Bijzondere Wereldkankerdag bij Adamas.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Bijzondere Wereldkankerdag bij Adamas.

Wereldkankerdag (4 feb) is een bijzondere dag bij Adamas Inloophuis. Met de actie  #doneerjehaar komt jong en oud hun haren laten knippen. De kappers van Simcha en Friends knippen mooie donkere, blonde en zwarte lokken met krullen. Een oudere dame komt zelfs langs met haar vlecht van maar liefst 71cm,.....

die zij enkele jaren geleden al af had laten knippen. De vlechten van de donateurs gaan in een mooi zakje met een persoonlijk kaartje erbij. Als dank krijgen ze een kleine Adamas diamantje mee.

Aan het einde van de dag kunnen we 10 vlechten aan Stichting Haarwensen geven. Stichting Haarwensen kan hier mooie pruiken voor maken en daarmee kinderen weer wat gelukkiger maken die hun haar hebben verloren.

Een bijzondere dag.

Annelies Osinga, Leidinggevend Coördinator

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.