Datum: 17-08-2019 - 13:31
04
feb
'19
Lbf1 verliest derby tegen Hillegom
Geschreven door Taco Ringma

Lbf1 verliest derby tegen Hillegom

In poule 3003 heeft LBF-1 zich in de voorgaande speelronden opgewerkt tot de 2 e plaats met 11 punten, 1 punt achter de koploper. Jeu de boules Hillegom BH 1 vinden we terug op de 5 e plaats met 8 punten....

De twee ploegen kennen elkaar door en door. De selectie van Lbf1 was heden gevormd door Peter Balkenende, Bernadette Daniëls, Ruud Kramer, Ruud de Groot, Rob van der Zwet, Koos van Dijk en Marian Nederlof.

In de eerste ronde met 3 doubletten partijen werd al duidelijk dat het in deze ontmoeting alle kanten op kon gaan. Ruud Kramer en Ruud de Groot speelden een kansloze partij tegen het duo Frederiks/Hogervorst. In 5 mêne’s werden ze van de baan geveegd. Beide spelers hadden totaal geen grip op de wedstrijd. De 0-13 eindstand gaf duidelijk stof tot nadenken. De beide andere partijen namen echter meer tijd in beslag. Peter Balkenende en Bernadette Daniëls behaalden met 13-3 een duidelijke overwinning. Na een half uur stond het echter pas 4-3 en met mêne’s van soms 15 minuten duurde het toch wel even voor het zoet van de overwinning geproefd werd.

De derde partij was het meest memorabel. Rob van der Zwet en Marian Nederlof moesten het opnemen tegen Richie Nowak Abdalla en Gerrit Loderus. Aanvankelijk liep het in deze partij absoluut niet van een leien dakje. Beide spelers hadden moeite met hun rol en dat resulteerde op enig moment in een achterstand van 2-8. Daarna ging de partij kantelen. Na 60 minuten was een tussenstand van 6-8 bereikt. Beide spelers wisten dat niveau vast te  houden en uiteindelijk een 13-9 overwinning te behalen.

Met een 2-1 voorsprong ging men de 2 e ronde in. Hierin
werden de punten gelijk verdeeld. Marian, Rob en Ruud Kramer wisten hun partij met 13-7 te winnen, hoewel de partij meerdere gezichten kende.Tegen J. Frederiks, R. Hogervorst en W. Loderus werd aanvankelijk souverein naar een voorsprong van 5-0 gespeeld, maar door een klein incident waren ze toch even de grip op de wedstrijd kwijt. Bij een tussenstand van 6-7 namen ze echter weer het heft in handen en wisten die tot het einde vast te houden. Peter, Koos en Bernadette moesten met 11-13 een nederlaag slikken, hoewel het daar aanvankelijk niet naar uit zag. Na 10 mêne’s had het team een voorsprong van 10-5, maar vanaf dat moment ging het moeizamer. Men hield nog wel een voorsprong tot 11-8, maar daarna speelde de tegenpartij in 2 mêne’s met 5 punten de wedstrijd uit.

Maar LBF-1 was nog steeds volop in de race voor een overwinning. De 3e ronde zou de beslissing moeten brengen. 1 winstpartij zou al voor een gelijkspel zorgen. In die ronde bleek echter dat de inspanningen in de voorgaande partijen heel veel energie hadden gekost. Dat was duidelijk te zien aan de uitslagen. Marian en Rob kregen tegen Gerrit Loderus en Ria van der Poel geen grip op de wedstrijd en verloren met 4-13.
In de partij van Ruud de Groot en Peter Balkenende bestond even de indruk dat hier misschien iets mogelijk was. Maar dit bleek valse hoop. Jan van der Poel en Nowak Abdalla namen de regie in de partij over en stuurden het LBF-duo met 7-13 naar huis. Koos en Ruud Kramer hadden in hun partij tegen het duo Frederiks/Hogervorst ook geen grip op het spel. Ook hier ging de overwinning met 7-13 naar de tegenpartij.

Het werd dus uiteindelijk een 3 – 5 nederlaag. De punten gingen naar Hillegom, de kater bleef in Lisse.

Doordat ook het andere Lbf4 team thuis als middenmoter in divisie 6008 speelde en met liefst 2-6 verloor van de bezoekende koploper uit Nieuwerkerk uit was er in Lisse geen vreugde over het getoonde spel.

 

(Zie ook de site van de NJBB )

Tekst  met dank aan Taco Ringma.