Datum: 09-07-2020 - 15:39

banner 5 juni gemeente 2

03
feb
'19
Wereldkankerdag: Open dag en doneer je haar.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wereldkankerdag: Open dag en doneer je haar.

Op maandag 4 februari 2019 is het Wereldkankerdag. Ter gelegenheid daarvan houdt het Adamas Inloophuis een open dag en kan je je haar laten knippen en doneren voor stichting Haarwensen. 
“Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag stilgestaan bij de impact van kanker”, aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis....

“Deze dag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.”
Ter gelegenheid daarvan houdt het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep op maandag 4 februari van 09.30 – 17.00 uur een open dag. Iedereen is dan van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen voor een kopje koffie of thee. Je kan meedoen aan het open atelier of geniet van een handmassage. Onze gastvrouwen en –heren beantwoorden graag alle vragen die er zijn over onze activiteiten en wat Adamas voor iemand kan betekenen.

Doneer je haar

Per jaar verliezen zo’n 500 kinderen met kanker hun haar als gevolg van chemotherapie. Een haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind zich in elk geval aan de buitenkant niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Stichting Haarwensen maakt gratis haarwerken van haar dat door volwassenen en kinderen is geschonken. Op 4 februari, tussen 13:00 – 17:00 kan je je laten knippen door Amsterdamse bekende kapper Simcha. Meer info op de website.

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Foto's en tekst met dank aan Annelies Osinga