Datum: 19-08-2019 - 04:37
02
feb
'19
Jazzy Sunday Floralis met Jan Verwey en Carla Martens.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Jazzy Sunday Floralis met Jan Verwey en Carla Martens.

Zondagmiddag 3 februari zijn mondharmonica virtuoos Jan Verwey en zangeres Carla Martens te gast in het altijd gezellige en drukbezochte  Grand Café Floralis in Lisse.
Carla noemt zichzelf een "oude jazzcat met jonge streken".....

Ze is regelmatig te horen in jazzcafé`s en -clubs, op jazzpodia- en festivals en is veel gevraagd voor studio opnamen en background vocals. Met haar heerlijk ¨bluesy¨ stem vertolkt ze met veel gevoel de mooiste jazz ballads en lekkere latin-american songs.

Mondharmonica speler Jan Verweij (de Nederlandse Toots Thielemans) geniet internationaal een grote jazz bekendheid, heeft een respectabele carrière achter zich en al 10 cd`s op zijn naam staan.
Hoe bijzonder zijn kwaliteiten zijn, bleek toen hij tijdens zijn eerste bezoek aan Amerika (najaar 1990), door jazzproducer Bill Goodwin die hem hoorde spelen, onmiddellijk de studio werd “ingewerkt”, om de cd  “The Dutch connection” op te nemen, wat hem, terug in Nederland, een optreden op het “North Sea Jazz Festival” opleverde. In 1991, toen hij weer in Amerika was, ditmaal als enige Europeaan uitgenodigd als gastsolist voor het festival “Celebration of the Art” in Washington. Jan Verwey trad o.a. op in Kopenhagen, Frankfurt, Brussel en (in Birdland) Hamburg en recentelijk in Canada.

Carla Martens en Jan Verwey worden begeleid door de virtuoze  pianist Joost Italianer, de talentvolle jonge contrabassist Tomek van Leeuwen en drummer Pim de Boer.
Zondag 3 Februari wordt in Grand Café Floralis gespeeld van 14:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis.

Mis het niet, want het gaat zeker weer heel leuk en gezellig worden.

letters en gebouw