Datum: 19-08-2019 - 04:00
31
jan
'19
Uit je BOL gaan met......Yvonne Heerings.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met......Yvonne Heerings.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Yvonne Heerings.

Van wie ben je er een?

Ik ben een dochter van Aad Heerings en Beny Floor. Beiden geboren en getogen Voorhouters. Mijn vader heeft zijn leven lang in de bloemen gewerkt. Bij Jan van der Zalm in Voorhout en op Veiling Flora in Rijnsburg. Mijn moeder was vooral moeder en had een paar werkhuisjes. Mijn moeder wordt dit jaar 77 jaar en mijn vader wordt 80 jaar. Beiden gelukkig nog heel gezond en sportief. Fijn dat ze er allebei nog zijn.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik heb een mooie en onbezorgde jeugd gehad. Ik was altijd een vrolijk en sportief kind. Zo sta ik nog steeds in het leven. Ik ging graag naar school. Na de MAVO ben ik de modevakschool gaan doen. Op mijn negentiende had ik mijn eerste baan. Gezellig met vriendinnen en vrienden op handbal, naar dansles, stappen en op vakantie. Ik heb mijn puberjaren als rustig ervaren, ik hoop mijn ouders ook. ?

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Het overlijden van mijn man, alweer bijna 5 jaar geleden. Na een heel kort ziekbed stond ik er ineens alleen voor met mijn 2 kinderen. Hij was een man waarbij je terecht kon met al je vragen en problemen. Hij had van alles kennis of hij zorgde ervoor dat hij het wist. Ook voor een warme knuffel was je meer dan welkom.

Waar word je gelukkig van?

Om te zien hoe mijn kinderen het leven leven. Het is niet niks om als puber een ouder kwijt te raken. Ze hebben het beiden op hun eigen manier verwerkt. Maudy werkt bij mij in de zaak en Rick studeert in Utrecht. Ik geniet er enorm van hoe zij zich ontwikkelen. Ik ben trots op ze, dat is voor mij geluk.

Wat is een eigenschap van jou die weinig mensen nog weten?

Ik denk dat de mensen die mij kennen het juiste beeld hebben van mij. Thuis, met vrienden, mijn familie, op het koor of op mijn werk, ik ben overal dezelfde persoon. Misschien is een bepaalde verlegenheid en onzekerheid wel een dingetje. Dat is toch wel een rode draad bij mij.

Wat zijn je hobby’s?

Ik zing als sopraan bij Popkoor Goed Gestemd uit Voorhout. Samen zingen maakt mij blij, geeft mij nieuwe energie.
Sinds 1,5 jaar tennis ik bij LTC. Super leuk, het liefst elke dag, maar daar heb ik vanwege mijn werk nog geen tijd voor.
Relaxdagjes met vriendinnen. Lekker naar een wellness om te ontspannen of even lekker lunchen. Quality time dus.
Heerlijk naar het bos of strand met iemand of met de hond. Lekker uitwaaien, kletsen, bakkie doen. Hoofd leeg maken.

Naar welk evenement/activiteit kijk jij het meest naar uit?

Zakelijk gezien naar de opening van Keukenhof. Heerlijk die drukte. Zoveel verschillende gasten, het restaurant en het hotel overvol. Elke dag weer een feestje om te mogen werken.
En privé gezien naar ons korenfestival 25 mei dit jaar in Voorhout. Ik heb een bestuursfunctie en wij organiseren dit festival. Super leuk als het allemaal op rolletjes loopt. Een uitdaging dat wel.

Ben je een ochtend- of avondmens?

Ik ben het beiden. Ik kan, zonder ochtendhumeur, makkelijk op staan, maar ik ga net zo makkelijk om 00:00 uur naar bed. Ik zorg er wel voor dat ik voldoende slaap heb 7,5 uur per nacht. Ik pas mijn rust dus aan aan mijn agenda. In de periode van keukenhof red ik die 7,5 uur niet hoor. Dan gaat er teveel adrenaline door me heen. Dan slaap ik weer bij als de drukte voorbij is.

Waar mogen ze je voor wakker maken?

Jeetje. Dan denk ik even niet aan nare dingen mbt de kinderen, familie, vrienden en het zakelijke, want dat gaat voor alles. Dat is overigens geen mogen maar moeten. Je mag me wakker maken voor iets wat mij positief stemt. Dat kan een roombroodje, een moorkop of slagroomgebakje zijn, maar ook een stedentripje of of of. Verrassingen daar hou ik wel van.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Ik heb er wel een paar. Ik wil graag met mijn kinderen naar Finland of Lapland. Met een huskyslede een rit maken en overnachten in een iglo en het Noorderlicht zien. Dit terwijl ik niet van de kou hou.
Ook wil ik nog heel graag op zangles. Een kleine groep 2 of 4 personen. Je bent dan erg kwetsbaar. Nu nog het duwtje om op te geven. Het feit dat ik er over na denk zegt mij dat het ook echt gaat gebeuren.

Wat wil je nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

Dat ik mijn werk ontzettend leuk en mooi vind. Ik ontmoet heel veel mensen, met de een is er een klik en een ander is puur te gast. Ik zie De Nachtegaal als mijn huis. Ik hoop dat je het warme gevoel voelt als je binnen stapt. Wij hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om weer naam in de regio te krijgen met het restaurant. Afgelopen november heeft er een hele mooie recensie in het Leidsch Dagblad gestaan. Apetrots ben ik dan. De Nachtegaal brengt veel verantwoording met zich mee, zoals elke eigen onderneming, maar ik geniet er enorm van dat wij met elkaar deze uitdaging aan zijn gegaan en dat de gasten ons steeds vaker weten te vinden.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Yvonne Heerings genomineerd?