Datum: 12-11-2019 - 22:16
10
feb
'19
(H)erkenning voor dementie.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

(H)erkenning voor dementie.

Helpt u mee om de wereld vertrouwd te maken met dementie! Stichting 2109 doet dat! Stichting 210g gaat voor en staat voor (h) erkenning voor mensen met dementie. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met iemand in zijn omgeving die dementie heeft. Eén van de bekende vormen van dementie is de ziekte van Alzheimer....

2109 staat voor 21 september en die datum is uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag, vandaar de naam Stichting 2109.

WAAROM Stichting 2109

Mensen met een zichtbare handicap of beperking worden veelal direct herkend en krijgen hierdoor begrip en waar nodig hulp en ondersteuning. Dementie is meestal niet zichtbaar aan de buitenkant, maar beperkingen zijn wel degelijk aanwezig. Mensen met dementie schamen zich vaak en praten niet gemakkelijk over hun ziekte wat vaak voor onbegrip zorgt en hun kwetsbaarheid vergroot.

Stichting 2109 wil dat het taboe op dementie tot het verleden gaat behoren.

Om dit te realiseren is een speldje met een uniek en tevens gepatenteerd beeldmerk ontworpen. Als mensen met dementie dit dragen dan kan de omgeving deze mensen herkennen. Mensen met dementie blijven zo zichtbaar voor de samenleving zodat er beter kan worden aangesloten bij hun belevingswereld en er direct voor deze mensen kan worden gezorgd als dit gewenst of noodzakelijk is.

Ieder speldje is voorzien van een unieke (persoonlijke) code die aan de achterzijde is gegraveerd en gekoppeld is aan het noodnummer dat op de voorkant staat. Op het moment dat de drager van het speldje verdwaald is kan er hulp worden ingeschakeld door het noodnummer te bellen. De unieke code aan de achterzijde van het speldje zorgt ervoor dat er direct geschakeld kan worden met de juiste contactpersonen. Hierdoor kan de spelddrager snel en veilig thuis gebracht worden.

Het speldje zorgt dus voor herkenbaarheid en de veiligheid van de mens met dementie! Direct een speldje aanvragen.

Informatie van website Stichting 2109